Botoşani: Peste 500 de botoşăneni descoperiţi că luau pensie în timp ce erau şi angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unor confruntări ale bazei de date de la  Casa Judeţenă de Penii (CJP) cu cea a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) s-a descoperit că 520 de persoane, care beneficiază de pensie de invaliditate gradele I şi II sau de pensii anticipate şi parţial anticipate figurau şi cu contracte de muncă active.

Legea nu permite acest lucru, considerându-se că aceste persoane se află în situaţii de incompatibilitate. Situaţia este extrem de gravă având în vedere că decizia de pensionare anticipată nu se eliberează fără existenţa la dosar a actului privind încetarea contractului de muncă.

 Conducerea Casei Judeţene de Pensii  consideră că mai degrabă este vina angajatorilor care nu au comunicat la timp la ITM încetarea contractelor de muncă a botoşănenilor care au dobândit ulterior calitatea de pensionar.

" Noi nu am semnat nicio decizie de pensionare până când oamenii nu ne-au  adus dovada încetării contractelor de muncă. Mai degrabă problema este la angajator, care nu au comunicat încetarea contractractelor şi de aceea sunt neconcordanţe între bazele de date. ",  a declarat Narcis Dreţcanu, directorul adjunct al CJP.

Pentru a se afla cu exactitate ce s-a întâmplat,  toţi cei 520 de pensionari aflaţi în această situaţie de incompatibilitate au fost  invitaţi începând de astăzi  la CJP pentru clarificarea dosarelor. În cazul în care vor fi găsite nereguli, pensiile vor fi sistate de la plată.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite