Pescuit la copcă pe râurile Siret şi Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barbatul a murit dupa ce a căzut sub gheaţă
Barbatul a murit dupa ce a căzut sub gheaţă

Vedete sunt ştiuca şi bibanul. Pe Siret accesul e liber, dar pentru Prut este necesar un permis special. Încălzirea uşoară a vre-mii poate fi o ocazie excelentă pentru petrecerea unui weekend relaxant pe marginea apei, la o partidă de pescuit la copcă. Judeţul Botoşani este cunoscut ca fiind zona cu cel mai mare luciu de apă din ţară, aşa că ofertele sunt generoase.

Gerul din săptămânile trecute a format un strat gros de gheaţă, iar pescarii amatori sau profesionişti se pot simţi în siguranţă în jurul copcii.


Permis special  pentru pescuit la Prut


 „Aceasta este perioada cea mai bună pentru ştiucă şi biban. Dacă ai uneltele potrivite, te întorci acasă cu o captură frumuşică“, a spus Radu Doruleţ, pescar profesionist. Ca să pescuieşti în Siret sau Prut nu trebuie neapărat experienţă sau unelte performante. „Două undiţe de un metru şi jumătate, clasice ori de bambus, sunt suficiente. Pui un fir subţire de 0.12-0.18 şi poţi trage peşte mărişor din baltă. Dacă apa este foarte adâncă, se poate folosi şi o mulinetă pentru recuperarea firului. În rest, este nevoie doar de răbdare şi o ţuică fiartă alături“, a spus Viorel Dabija, pescar profesionist. Cei care nu au timp să umble pentru avize şi permise la Prut, pot alege liniştiţi pescuitul în apele Siretului. Accesul este liber, stratul de gheaţă este suficient de gros, iar peştele abia aşteaptă să fie prins.


Pentru pescarii experimentaţi, recomandarea specialiştilor este zona numită „Prutul mort“, din apropierea barajului Stânca -Costeşti. Accesul în această zonă se face însă numai în baza unui permis avizat de Asociaţia Pescarilor Sportivi, dublat de un permis de acces în zona de frontieră, acordat de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră.


Împătimiţii sportului cu undiţa pot trage la copcă roşioară, biban şi ştiucă. Amatorii pescuitului la copcă trebuie să se asigure că gheaţa rezistă şi să evite zonele stufurilor, unde stratul este mai subţire şi există pericolul să ajungă în apă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite