Botoşani: Pescuit sportiv la marginea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa pentru iubitorii sportului cu undiţa este 20 de lei pe zi.

O după amiază petrecută pe malul iazului poate fi o alegerea bună pentru cei care vor să se fugă de aglomeraţia oraşului şi să se desprindă de rutina zilnică. O partidă de pescuit sportiv la marginea oraşului este o soluţie ieftină şi plăcută de petrecere a weekend-ului. Situat la ieşirea din oraş, pe DE 85, pe raza localităţii Curteşti, spre Iaşi, iazul Lebăda este cunoscut prin partidele de pescuit sportiv organizate pentru împătimiţii sportului cu undiţa.

Pentru 20 de lei pe zi, pescarii pot sta pe malul apei, de la ora 7.00 până la 20.00. Iazul se întinde pe o suprafaţă de 2,5 hectare şi are o adâncime medie de aproape trei metri. „Pescarii nu trebuie să-şi facă griji de caniculă pentru că avem umbrele mari la fiecare ponton, unde se pot adăposti dacă e foarte cald sau plouă. Pot asculta muzică ori citi ştiri direct pe malul apei pentru că avem şi internet wireless”, a declarat Ioan Ciobanu, administratorul iazului.

Crapul românesc, crapul oglindă, somnul, şalăul şi carasul sunt doar câteva dintre speciile care trăiesc în iaz. ,,Marile capturi de peste zece kilograme trebuie eliberate, iar pescuitul pe dig este interzis. În plus, pescarii trebuie să-şi aducă unelte de pescuit”, a mai spus Ciobanu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite