Botoşani: Pentru Eminescu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Pentru Eminescu!
Botoşani: Pentru Eminescu!

Adevărul a demarat o campanie de informare a cititorilor cu privire la modul cum sunt cheltuiţi banii publici la Memorialul Ipoteşti. O comisiei a Consiliului Judeţean a efectuat un control la Centrul de Studii în urma căruia s-au descoperit nereguli privind achiziţiile publice, expertizarea obiectelor de cultură şi criteriile de angajare a personalul din cadrul Memorial Ipoteşti. Raportul controlului va fi prezentat poliţiştilor şi

Puţine  lucruri achiziţionate la Memorialul Ipoteşti au legătură cu Mihai Eminescu. În ultimii 10 ani, conducerea a achiziţionat doar două cărţi de vizită ce au aparţinut marelui poet  care datează din perioada în care lucra la redacţia,, Timpul,,  În rest, sume uriaşe s-au cheltuit pentru cumpărarea de obiecte etnografice a căror valoare nu este recunoscută de Ministerul Culturii şi Cultelor. Multe dintre obiecte sunt considerate kitch-uri de către specialişti.

,, În casa lui Eminescu de la Ipoteşti nu prea mai  ai ce vedea. Vizitatorii ajung la Ipoteşti să vadă lucruri legate de viaţa şi activitatea lui Eminescu. Nu bat drum la Ipoteşti să vadă fusuri şi oale de lut. Asta le pot vedea la muzee de etnografie,, Manuela Zarug, membru al comisiei de control a Consiliului Judeţean Botoşani.

Ce cred autorităţile despre transformarea casei  lui Eminescu  în muzeu etnografic, citiţi mâine în Adevărul de Seară. Tot mâine aflaţi şi argumentele conducerii Memorialului Ipoteşti cu privire la achiziţionarea acestor obiecte.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite