Botoşani: Portret/Viviana Sposub: ,,Pentru muzică mă pregătesc de mică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 12 ani, Vavy, după numele de scenă, electrizează publicul. Are zeci de premii şi se pregăteşte să cânte alături de artiştii de la Filarmonica de Stat.

Asemănată cu Margareta Pâslaru pentru timbrul vocal, Viviana-Elena Sposub sau Vavy, după numele de scenă, este considerată un fenomen în lumea muzicală. În pofida aspectului fizic firav, micuţa artistă emană forţă şi siguranţă prin vocea puternică şi gravă care a făcut-o deja cunoscută. Debutul artistic a avut loc la grădiniţă, când a fost descoperită şi încurajată să participe la primul spectacol din viaţa ei.


Avea doar cinci anişori când a participat la concursul „Micul Prinţ“ şi a câştigat premiul II. De atunci, viaţa ei de copil s-a schimbat. Locul jocurilor a fost luat de ore întregi de repetiţii, pregătiri intensive şi drumuri prin ţară la spectacole. După zeci de concursuri locale, Viviana a avut ambiţia să ţintească mai sus. La 10 ani câştiga premiul III la Concursul Naţional Mini Mega Star organizat la Braşov cu piesa „O poveste de copil“. „Cel mai mult iubesc să cânt. Când am urcat prima dată pe scenă, am avut impresia că eram acolo de când lumea“, mărturiseşte Viviana.


Pe scenă la
Eurovision Junior


Intrarea în grupul Cheia Sol condus de profesoara Oana Puşcaşu i-a marcat cariera şi i-a deschis porţile spre lumea artiştilor profesionişti. Marele premiu la Festivalul Concurs de muzică uşoară „Tărâmul Copilăriei“, obţinut în 2007, şi premiul I la Concursul Judeţean „Lumină din lumină“, obţinut un an mai târziu, sunt doar câteva dintre premiile câştigate de mica artistă care electrizează publicul la fiecare apariţie.


Anul acesta a participat la Eurovision Junior, unde a interpretat piesa „Roz“. „A fost cel mai important moment al carierei mele. Am întâlnit copii foarte bine pregătiţi, înzestraţi cu talent, care luptă să reuşească în această lume a muzicii“, spune artista. Viviana este şi o bună matematiciană, în ultimii doi ani a câştigat premii la Concursul Naţional de matematică Winners.


Joacă în filme


Vivianei îi place şi să cânte la pian. Cel puţin două ore pe zi sunt rezervate studiului. Anul trecut a obţinut premiul II la Concursul Naţional de tehnică interpretativă pianistică.  Dar oricât de mult iubeşte clapele, Viviana visează să devină un nume în lumea muzicii uşoare româneşti.


Chiar dacă este abia în clasa a VI-a, artista şi-a făcut deja planuri de viitor. După terminarea liceului, va urma Conservatorul. Viviana este un artist complet. Cântă, ia lecţii de coregrafie şi joacă în filme pentru copii şi în spectacole de teatru. Luna trecută a jucat în musical-ul „Elevi moderni“, regizat de profesorul Oana Puşcaşu, care a avut premiera la Teatrul „Mihai Eminescu“ din Botoşani. De Crăciun, mica artistă  va cânta alături de artiştii Filarmonicii de Stat Botoşani.

Întrebări şi răspunsuri
Ce reprezintă muzica pentru tine şi cine este modelul tău?
Muzica este ceea ce-mi doresc să fac în viaţă. Pentru muzică mă pregătesc de mică şi sunt conştientă că prin munca adăugată la darul de la Dumnezeu voi reuşi. Modelul meu este chiar tânăra mea profesoară de canto, Oana Puşcaşu, pe care o admir pentru ceea ce este.


Munceşti foarte mult pentru pasiunea ta. Merită acest efort?
Cu siguranţă merită fiecare minut dedicat orelor de muzică dacă vreau să ajung unde îmi doresc. Într-adevăr, timpul meu liber este foarte scurt, dar nu mai contează când satisfacţiile mele sunt atât de mari.

Ce-i place
Viviana iubeşte muzica, actoria, dansul şi tot ce este legat de artă. Îşi iubeşte nespus familia şi cel mai bine se simte acasă, alături de cei dragi.

Ce nu-i place
„Urăsc din tot sufletul invidia, bârfa, prefăcătoria şi minciuna“, sintetizează artista.

Profil
Născută. 21 iunie 1997, Botoşani.
Studii. Elevă în clasa a VI-a la Liceul de Artă „Ştefan Luchian“ din Botoşani.
Familie. Mai are o soră.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite