Botoşani: Lansare de carte în Penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Lansare de carte în Penitenciar
Botoşani: Lansare de carte în Penitenciar

Un fost ofiţer care a lucrat în Penitenciarul Baia Mare atât înainte cât şi după 1989 îşi lansează o carte în unitatea de detenţie din Botoşani. 

Mâine în clubul Penitenciarului Botoşani va avea loc lansarea celei de a III-a ediţii a volumului ,,Confesiunile Unui Gardian”, în prezenţa autorului Ioan Chertiţie, un fost subofiţer la Penitenciarul din Baia Mare, care a lucrat atât înainte cât şi după 1989.

La lansare vor participa colaboratori externi ai penitenciarului , funcţionari publici cu statut special  precum şi persoane private de libertate. De asemenea, va avea loc o prezentare interactivă a documentarului artistic “Temnicerul”, în scenografia scriitorului Ioan Chertiţie.

"Evenimentul are loc în cadrul unui ciclu desfăşurat în unităţile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi demonstrează dorinţa sistemului penitenciar românesc de a evidenţia diferenţele esenţiale de mentalitate între anumite cutume abuzive din trecut şi sistemul actual de detenţie, unde eforturile susţinute pe linia respectării drepturilor omului se regăsesc la baza evoluţiei serviciului penitenciar", a precizat Marius Hliban, directorul Penitenciarului Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite