Botosani: Scandal de la bani la Spitalul de Pediatrie din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câte 1.400 de lei primă de stabilititate, atât ar trebui să primească medicii pediatri, la fel ca şi colegii lor din celelalte unităţii spitaliceşti. Conducerea Spitalului de Pediatrie

Câte 1.400 de lei primă de stabilititate, atât ar trebui să primească medicii pediatri, la fel ca şi colegii lor din celelalte unităţii spitaliceşti.


Conducerea Spitalului de Pediatrie din Botoşani susţine că plata acestor prime ar băga unitatea în colaps financiar, pentru că fondurile mai ajung doar pentru plata salariilor şi a furnizorilor. „Am chemat şefii celor trei sindicate şi i-am informat asupra situaţiei financiare precare a spitalului. La banii pe care îi am nu pot acorda prime. Pot doar să asigur salariile până la sfârşitul anului şi să plătesc furnizorii de medicamente“, a declarat Silvana Tudorache, directorul Spitalului de Pediatrie. Managerul unităţii crede că aceste prime trebuiau acordate la începutul anului de fosta conducere a unităţii. „Dacă dăm banii, nu mai putem procura hrană şi medicamente pentru copiii internaţi“, a mai spus Tudorache.


Singura soluţie: instanţa


Asistenţii medicali sunt nemulţumiţi mai ales că mulţi dintre colegii lor de la Spitalul Judeţean, de la Maternitate şi de la Spitalul TBC au încasat acest bonus salarial de acum câteva luni. „E dreptul nostru şi trebuie să ne dea banii. Nu este treaba noastră că nu au ştiut să gestioneze fondurile. Şi alte spitale au bani puţini, dar şi-au plătit salariaţii“,  a spus Viorica M., asistent.


Pe 9 noiembrie a fost abrogată legea privind acordarea primelor de stabilitate. Singura şansă de recuperare a restanţelor salariale este trimiterea în judecată a conducerii spitalului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite