Botoşani: Patru intervenţii în 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Patru intervenţii în 24 de ore
Botoşani: Patru intervenţii în 24 de ore

Pompierii botoşăneni au reuşit să salveze bunuri în valoare de aproape 200.000 de de lei.

Joi după amiază, un bărbat din comuna Hudeşti şi-a incendiat furajele depozitate în gospodărie în timp ce tăia cu flexul o bucată de metal. Îngrijorat că flăcările s-ar putea extinde la celelalte anexe Mariean N. a solicitat sprijinul pompierilor. Au fost alertaţi pompierii Detaşamentului de Pompieri Dorohoi şi  serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din comună. Incendiul a fost stins în mai puţin de o oră de 5 pompieri şi 2 voluntari. Au fost distruse cca. 2 tone de furaje, pagube estimate de proprietar la 200 lei. Pompierii au salvat casa şi anexele în valoare de cca. 20.000 de lei.

Incendiu de vegetaţia uscată la Lunca

Tot joi, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Botoşani a fost solicitat să stingă un incendiu izbucnit pe o mirişte din satul Stăneşti, comuna Lunca. Pentru a ajunge la locul indicat pompierii au fost nevoiţi să meargă pe jos cca. 6 km, întrucât drumul este inaccesibil autospecialelor.

„Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea surselor de pericol pompierii au acţionat cu mijloace de primă intervenţie (mături,cazmale). Flăcările au distrus vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ 15 ha. Incendiul a fost provocat cel mai probabil de un foc aprins pentru distrugerea unor resturi vegetale şi lăsat nesupravegheat”, a spus Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

Adăpost de animale distrus de flăcări

Ieri seară aproape de ora 23.00, pompierii botoşăneni au fost anunţaţi de izbucnirea unui incendiu în gospodăria Doiniţei C. din oraşul Ştefăneşti. Proprietara era îngrijorată că flăcările care au cuprins adăpostul de animale s-ar putea extinde şi la casă. La eveniment s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea surselor de pericol au acţionat 4 subofiţeri şi  3 membrii ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate.

Trei animale care se aflau în momentul izbucnirii incendiului în grajd au murit asfixiate. Au ars parte din adăpostul de animale, 2 tone lemne de foc, precum şi produse agricole depozitate în podul anexei, pagube estimate de proprietar la 12.000 de lei. Pompierii au salvat casa şi celelalte anexe în valoare estimate la cca. 150.000 lei. Potrivit pompierilor, incendiul a fost provocat cel mai probabil cu intenţie. Cazul a fost preluat de poliţiştii oraşului Ştefăneşti pentru continuarea cercetarilor.


Salvat în ultima clipă de un echipaj SIAMUD

Intervenţie contracronometru a pompierilor botoşăneni după ce au fost sesizaţi că un bărbat în vârstă de 72 de ani, care suferă de afecţini cardiace nu răspunde la uşă. Cea care i-a alertat a fost chiar soţia, speriată de faptul că acesta nu îi deschide uşa de la intrarea în apartament. Femeia fusese plecată la rude într-o localitate din judeţ şi s-a întors acasă în această dimineaţă. Îngrijorată de soarta soţului aceasta a solicitat ajutorul pompierilor pentru a intra în locuinţă.

„Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani s-a deplasat la locul indicat. Cu ajutorul autoscării mecanice unul dintre pompieri a intrat în apartament pe geamul de la sufragerie care era deschis şi l-a descoperit pe bărbat în încăpere în stare de inconştienţă. Pacientul a fost preluat de cadrele medicale de pe ambulanţă pentru a fi transportat
la spital, nu înainte de a i se acorda primul ajutor de către pompieri”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite