Botoşani: Patru persoane evacuate în urma unui incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul s-a înregistrat astăzi dimineaţă în jurul orei 09.30, la etajul III al unui bloc de pe strada Primăverii.

La sosirea forţelor de intervenţie la locul indicat, pe geamurile apartamentului ieşea un fum negru, înecăcios, semn al arderii incomplete. Acelaşi fum înecăcios era şi pe casa scării, la nivelul etajelor II, III şi IV.

„Patru adulţi şi un copil au fost evacuaţi de pompieri din clădire întrucât exista pericolul de a se intoxica cu monoxid de carbon. Concomitent cu acţiunea de evacuare a locatarilor s-a intervenit pentru stingerea incendiului. În timp ce o parte dintre pompieri au acţionat prin interiorul blocului alţii, cu ajutorul autoscării mecanice au intervenit din exteriorul clădirii intrând în apartament  pe geamurile din dormitor şi balcon”, a spus Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale şi au avut nevoie de circa 20 de minute pentru a stinge incendiu. În ceea ce priveşte valoarea pagubelor, aceasta a fost estimată estimatã la 50.000 de lei.

„Incendiul a fost observat cu întârziere fapt ce a permis extinderea acestuia la întreaga încăpere. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de cantitatea mare de material combustibil din interiorul apartamentului care întreţinea arderea dar şi de fumul foarte gros. Incendiul a fost provocat cel probabil din neglijenţa proprietarei care a lăsat sub patul din dormitor o lumânare aprinsă”, a mai spus Dorina Lupu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite