Patrimoniul botoşănean îmbogăţit cu obiecte din Canada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această săptămână, patrimoniul judeţului Botoşani se va îmbogăţi cu colecţii rare oferte de profesorul botoşănean din Canada, Vania Atudorei.

Astfel că, botoşănenii se vor putea bucura de o carte rară despre Nicolae Iorga, publicată în anii '50 de legionarii din exil din Spania, din colecţia „Carpatii" sub semnătura lui pamfil Seicaru, carte ce cuprinde 24 de articole inedite despre marele istoric şi fotografii originale.

O altă carte valoroasă, despre comunităţile evreilor din Ştefăneşti, publicată în USA, în limba engleză, de Ghitta Sterberg - „Ştefăneşti - portrait of a Romanian Shtetl", cu fotografii de epocă din cele două războaie mondiale şi o colecţie de folclor evreiesc.

Tot la Botoşani ajunge şi un volum de versuri în limba franceză, traduceri publicate de Ionela Manolescu. Profesorul Vania Atudorei, botoşăneanul stabilit în Canada, mai oferă oraşului natal colecţia completă de monezi canadiene de serie limitată facută de Monetaria Regala a Canadei cu ocazia jocurilor Olimpice de iarnă din Canada - Vancouver din 2010.

La aceasta se mai adaugă colecţia completă de monezi din SUA şi colecţia monezi şi bancnote, volumul şi medalia jubiliară oferite de directorul Muzeului Naţional de Numismatică din Cuba de la Havana cu dedicaţie.

Printre donaţiile făcute Botoşaniului se vor mai număra monezi din Mexic, Costa Rica, Mauritania şi Maroc, trei medalii jubiliare placate cu aur şa 100 de ani de la costrucţia Turnului Eiffel din Paris şi o serie de postere pentru Muzeul de Ştiinţele Naturii din Dorohoi, de la celebrul Muzeu de Istorie Naturală din New-York.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite