Botoşani: „Stranierii“ sufocă Serviciul Paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: „Stranierii“ sufocă Serviciul Paşapoarte
Botoşani: „Stranierii“ sufocă Serviciul Paşapoarte

În august, numărul solicitărilor pentru schimbarea actelor este cu 200% mai mare decât într-o lună obişnuită

Pentru rezolvarea cererilor au fost chemaţi la serviciu angajaţii care erau în concediu, iar programul de lucru s-a mărit cu două ore.
Mii de botoşăneni care lucrează în străinătate şi care au revenit în această lună în Botoşani au luat cu asalt sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor (SPCEEP) pentru a-şi schimba documentele. Conducerea acestei instituţii estimează că în luna august, aproximativ 5.000 de botoşăneni îşi vor schimba paşapoartele.
„Până acum, în august numărul cererilor de schimbare a paşapoartelor este cu 200% mai mare decât într-o lună obişnuită. Foarte mulţi dintre cei care vin şi solicită schimbarea paşaportului lucrează în străinătate şi pentru că au venit în concediu vor să-şi rezolve şi această problemă”, a spus Viorel Gaidur, şeful Serviciului Paşapoarte.

Chiar dacă se poate circula în multe ţări din Europa doar cu cartea de identitate, unii au nevoie de paşaport pentru încheierea contractului de muncă sau pentru înscrierea copiilor la şcoală. În plus, sunt multe paşapoarte care expiră în această lună. Chiar dacă sunt nevoiţi să stea ore bune la rând, botoşănenii spun că fac acest efort pentru a fi siguri că nu vor avea probleme în ţările unde lucrează.

„Luna viitoare îmi expiră paşaportul şi pentru că am concediu în această perioadă am venit să-l schimb. Până acum nu am avut nevoie de paşaport pentru că era bun şi buletinul, dar la problemele care sunt prin Italia niciodată nu se ştie”, ne-a spus Ionuţ Bucătaru.

Program suplimentar

Pentru a face faţă solicitărilor, conducerea SPCEEP a decis să anuleze concediile programate în această lună şi să prelungească orarul de funcţionare cu două ore.
„Am chemat la serviciu toţi angajaţii care erau în concediu, am mărit programul cu două ore şi am decis să se lucreze inclusiv sâmbăta pentru a putea procesa toate datele. Lunile august şi septembrie vor fi mai dificile, după care vom reintra în normal“, a încheiat şeful Serviciului Paşapoarte.

Foarte mulţi dintre cei care vin şi solicită schimbarea paşaportului lucrează în străinătate, Viorel Gaidur, şeful Serviciului Paşapoarte

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite