Parchetul vrea ca doctoriţa şpăgară să rămână încă 30 de zile după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani va solicita instanţei prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele medicului Liliana Teodoriu.

Primul mandat de arestare preventivă,  pentru 29 de zile,  expită pe 25 iulie. Procurorii vor solicita prelungirea măsurii arestării preventive considerând că Liliana Teodoriu nu poate fi cercetată în stare de libertate pentru că ar putea intra în contact cu mai multe persoane care au fost audiate ca martori şi ar putea influenţa ancheta.  

"Săptâmâna viitoare vom cere Tribunalului Botoşani prelungirea mandatului de arestare preventivă. În funcţie de soluţia instanţei, inculpata poate să facă recurs. Ancheta este în plină desfăşurare. Sunt audiate mai multe persoane care au calitatea de martor" , a declarat Titiana Ungureanu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.  

Reamintim că medicul Liliana Teodoriu este cercetată penal pentru că a luat  mită de la 130 de pacienţi care solicitau expertiză medicală pentru prelungirea pensiilor pe caz de boală.  În casa ei s-au găsit în timpul percheziţei 100.000 de euro. De asemeni, au fost sechestrate 12 proprietăţi imobliliare pe care le deţinea în judeţele Botoşani şi Iaşi şi au fost blocate mai multe conturi bancare.

După ce a fost arestată preventiv, medicul a solicitat eliberarea pe motiv că nu suportă detenţia din cauza unei boli de piele. Instanţa i-a respins însă cererea de eliberare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite