Botoşani: Parcarea neregulamentară taxată cu tarif unic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Parcarea neregulamentară taxată cu tarif unic
Botoşani: Parcarea neregulamentară taxată cu tarif unic

Prevederea apare în noul regulament de circulaţie pe străzile din Botoşani

Noile reguli vizează şi măsurile aplicabile în cazul parcărilor neregulamentare pe domeniul public sau privat al municipiului.

Noul regulament de circulaţie este valabil pentru toate categoriile de vehicule. Transportul în comun sau taximetria sunt prevăzute la capitole separate, la fel ca şi măsurile pecuniare în cazul transportatorilor care nu vor respecta regulile impuse de municipalitate.


Prin modificările aduse se doreşte corectarea neajunsurilor care au existat până acum în privinţa circulaţiei rutiere pe străzile din oraş şi a ridicării maşinilor parcate ilegal pe domeniul public. „Este o Hotărâre de Consiliu Local care adună la un loc alte trei hotărâri de consiliu date până acum, iar pe unele dintre ele le şi modifică”, a declarat Florin Ghiorghiţă.
O noutate a regulamentului este introducerea unui tarif unic de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.

Dacă până acum proprietarii plăteau pentru recuperarea maşinii o sumă calculată în funcţie de capacitatea cilindrică a vehiculului, de săptămâna viitoare va fi introdus un preţ unic de 238 de lei. „Acest proiect de hotărâre va fi introdus spre aprobare în sedinţa de miercuri de Consiliu Local”, a afirmat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.


Amenzi de 50
de ori mai mari


Potrivit proiectului, amenzile pentru maşinile de mare tonaj care se sustrag de la plata taxei de liberă trecere vor creşte substanţial. Dacă acum amenda este de 50 de lei, prin noul regulament sancţiunea va ajunge la 2.500 de lei.
Lor le convenea să plăteasca 50 de lei amendă şi să nu plătească taxa de liberă trecere. Ei îşi făceau un calcul. Îi prindem de cinci, şase ori pe an şi plăteau 300 de lei amenzi şi le convenea, în condiţiile în care taxa de liberă trecere poate ajunge la 1.200 lei pe an”, a mai spus viceprimarul. Pentru a putea fi pus în practică, regulamentul trebuie să obţină votul majoritar al consilierilor locali şi avizul Instituţiei Prefectului.

Străzi cu sens unic

În noul regulament au fost stabilite şi străzile pe care pot circula maşinile de mare tonaj care intră în oraş, cele care transportă mărfuri periculoase, traseele şi punctele intermediare la tot ce înseamnă transport cu autocare. Tot în regulament au fost stabilite străzile cu sens unic din oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite