Botoşani: Parcare contra cost şi la sfârşit de săptămână (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Parcare contra cost şi la sfârşit de săptămână (VIDEO)
Botoşani: Parcare contra cost şi la sfârşit de săptămână (VIDEO)

Sâmbăta şi duminica, între orele 8.00 şi 14.00, botoşănenii vor plăti 50 de bani pentru o jumătate de oră de parcare

Măsura a fost luată doar pentru parcările din zona Pieţei Centrale, a Pieţei Viilor şi a bazarului.

Botoşănenii care îşi lasă maşinile în parcările dotate cu parcomate din zona Pieţei Centrale, a Pieţei Viilor şi a bazarului vor trebui să scoată bani din buzunare. Deşi iniţial s-a stabilit ca sâmbăta şi duminica să nu se perceapă taxă pentru parcările dotate cu parcomate, reprezentanţii Primăriei au revenit între timp asupra hotărârii. „Am recurs la această măsură deoarece sâmbăta şi duminica este foarte aglomerat în zona pieţelor şi cei care merg să-şi facă cumpărăturile nu au unde parca maşinile. Consider că măsura va rezolva problema locurilor de parcare în aceste zone. Tariful a rămas nemodificat, fiind 50 de bani pentru o jumătate de oră de parcare“, a spus primarul Cătălin Flutur.


Cât priveşte decizia autorităţilor locale, părerile sunt împărţite. „Este bine că s-a luat această hotărâre deoarece veneau toţi pieţarii şi îşi parcau maşinile, iar cei care doreau să îşi facă cumpărăturile trebuiau să-şi lase autoturismele la sute de metri de piaţă“, spune Gheorghe Cojocariu, pensionar. „Chiar dacă au luat această măsură, tot va fi aglomerat pentru că oamenii îşi fac cumpărăturile în special la sfârşit de săptămână. Nu sunt de acord să se plătească sâmbăta şi duminica“, afirmă Vasile Pană, constructor.


Taxă valabilă
până la ora 14.00


Reprezentanţii Primăriei şi cei ai firmei Hi Speed Recovery care se ocupă de administrarea parcărilor dotate cu parcomate susţin că în zilele de sâmbătă şi duminică botoşănenii trebuie să îşi scoată tichete doar până la ora 14.00 şi nu până la 19.00, cum este în timpul săptămânii. „Sâmbăta şi duminica s-a stabilit ca patru parcări dotate cu parcomate din Piaţa Centrală, Piaţa Viilor şi bazar să fie cu plată între orele 8.00 şi 14.00. După ora 14.00 parcarea va fi gratuită până a doua zi dimineaţa. De asemenea, în aceste parcări nu mai au acces maşinile mai mari de 1,5 tone deoarece acestea  ocupă două sau chiar trei locuri“, a spus Iulian Juncanaru, administratorul firmei Hi Speed Recovery. 


Comerţ făcut
din autoturisme

 În zona Pieţii Centrale mai mulţi comercianţi îşi vând produsele direct din autoturisme în parcările dotate cu parcomate. Aceştia îşi scot tichetele de la parcomate, preferând să plătească 10 lei decât să îşi închirieze o masă în incinta pieţei. Chiar dacă aceştia ocupă locurile de parcare, reprezentanţii Hi Speed Recovery susţin că nu au ce să le facă deoarece îşi plătesc tichetele pentru cât stau în zonă.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Botosani/Parcomatul din parcarea pietii centrale.flv iurl=/editor_files/Image/locale/Botosani/Parcomatul din parcarea pietii centrale_0001.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite