Orfanii, pregătiţi de şcoală cu jumătate de milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât va cheltui statul în acest an pentru rechizitele şcolare ale celor 400 de copii instituţionalizaţi în centrele din Botoşani, Dorohoi, Truşeşti şi Pomârla.

Necesarul de rechizite a fost făcut astăzi de angajaţii centrelor de plasament care au început să pregătească ghiozdanul orfanilor pentru începerea noului an şcolar.

Cei 400 de copii instituţionalizaţi sunt elevi de clasele I-XII şi vor primi peste 7.000 de caiete, 442 de penare, 167 de rucsace sau 391 de acuarele. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a început să caute cele mai bune oferte. „ Până sâmbătă toţi copiii vor fi pregătiţi de şcoală. Vor avea tot ce le trebuie. Nu vor fi achiziţionate uniforme şcolare pentru că nu au fost solicitări în acest sens" a declarat Liviu Rădăşanu, director DGASPC.

Efortul bugetar suţinut anul acesta de stat pentru pregătirea orfanilor pentru noul an şcolar depăşeşte jumătate demilon de lei. Beneficiari sunt elevi din din ciclul primar, gimnazial şi liceeal.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite