Ordin al prefectului. Elevii să cânte dimineaţă Imnul, iar instituţiile să arboreze drapelul naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Botoşani va înfiinţa o comisie formată din poliţişti şi funcţionari din intituţia pe care o conduce  care va avea misiunea să verifice dacă sunt respectate însemnele naţionale în instituţiile statului. Cine nu respectă ordinul va fi amendat cu 5000 de lei.

Deşi există şi o lege în acest sens, prefectul judeţului Botoşani susţine că aceasta nu este aplicată de şefii instituţiilor publice şi de aceea este nevoit să dea un ordin prin care să înfiinţeze o comisie specială care va trebui să verifice dacă însemnele naţionale sunt respectate în instituţiile statului.

Citeşte şi:

Historia: Mai sunt simbolurile naţionale importante?

„Zilele trecute am avut neplăcuta surpriză să văd la o instituţie publică  arborate nişte zdrenţe care doreau să fie steagurile României şi Uniunii Europene. Am citit legea şi am văzut că cine nu respectă însemnele naţionale poate fi sanţionat contravenţional. Fac un apel public către toţi şefii de instituţii  să trateze cu respect însemnele naţionale. Le dau termen o săptămână să se pună la punct după care vom da şi sanţiuni", a spus prefectul Cristian Roman

Mai mult, prefectul a hotărât ca începând cu noul an şcolar, în toate unităţile de învăţământ din judeţ să se cânte dimineaţă  Imnul naţional „Deşteaptă-te române". Prefectura a semnat şi un protocol cu Inspectoratul Şcolar prin care vor fi introduse în programa şcolară ore opţionale de „educaţie cetăţenească" pentru elevii de gimnaziu. „Orele vor fi susţinute de funcţionari din administraţia locală care vor face voluntariat.  Elevii vor fi învăţaţi despre Constituţie şi despre instituţiile fundamentale ale statului", a explicat prefectul Cristian Roman.

Şefii instituţiilor publice care nu respectă însemnele naţionale riscă să fie amendaţi cu 5000 de lei. Primele controale vor fi făcute după data de 8 august.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite