Oraşul, paralizat de şantierele Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea dă vina pe vremea nefavorabilă, în timp ce şoferii strâng din dinţi de fiecare dată când nimeresc în gropile rămase în urma constructorilor.

 Echipele de muncitori au dispărut de 15 zile de pe arterele deteriorate ale municipiului. Şoseaua de Centură sau Calea Naţională arată acum ca nişte drumuri comunale desfundate.
„Abia se circulă. Zilnic, fac drumul Botoşani - Zona Industrială de patru ori. Nu ştiu pe unde să mai merg. Pe Calea Naţională îmi tai cauciucurile în şina de tramvai, iar pe Şoseaua de Centură îmi rup maşina în gropi“, a declarat Florin Ignat, inginer.


La varianta de ocolire a municipiului s-a lucrat la începutul lunii pentru decopertare, iar de atunci nu a mai fost pus covorul asfaltic. Şefii Primăriei nu pot spune clar când vor fi terminate aceste lucrări. „La centură nu sunt termene clare de execuţie pentru că intră pe reparaţii drumuri. Reparaţiile se fac pe tot parcursul anului. Nu este o investiţie separată pentru care să avem un termen maxim“, a precizat viceprimarul Cătălin Alexa.

Pe Calea Naţională, asfalt până în septembrie
Artera care pune la încercare cel mai tare nervii şoferilor este Calea Naţională. Deşi maşinile abia se mai pot strecura printre gropi, pe drumul ciuruit s-a început montarea de borduri.
„Toate operaţiile astea au o succesiune. Nu pot să mă apuc să fac mai întâi acoperişul la casă şi apoi să torn fundaţia. Bordurile sunt cele care dau nivelul. Aşa îmi marchez nivelul. Aceasta este succesiunea. Şi la Calea Naţională s-a dat termenul maxim şi deocamdată nu avem ce să le reproşăm“, a adăugat Cătălin Alexa.

Potrivit edilului, asfaltarea pe Calea Naţională nu va începe mai devreme de septembrie pentru că, până atunci, constructorii nu au cum să compacteze porţiunile unde s-a intervenit. Mai mult, şefii municipalităţii susţin că echipele care lucrează la partea carosabilă nu au cum să intervină din cauza condiţiilor meteorologice. „Nimeni nu reproşează faptul că se lucrează, însă să intervină cu cap. Nu spargi tot oraşul, aproape blochezi traficul, şi apoi te rogi să nu vină ploaia ca să asfaltezi. Într-o zi pui bordurile, apoi decopertezi şi din spate vii cu asfalt“, a afirmat Bogdan  Maxim, şofer taxi.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite