Operatorul de apă din Botoşani creează tensiuni în USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pierderile de apă au ajuns motiv de dispute politice în USL
Pierderile de apă au ajuns motiv de dispute politice în USL

Oeratorul de apă Nova Apaserv , societate acare se află în subordinea Consililiului Judeţean, a ajuns subiect de dispune politice între PSD şi PNL.

Consilierul local Mihai Tincu, cunoscut ca fiind unul dintre cei care l-au sprijinit şi ajutat pe primarul Portariuc în campania electorală, îi cere preşedintelului Consiliului Judeţean să dea explicaţii pentru pierderile mari  înregistrate în reţeaua de apă a oraşului. Şi asta după ce ieri, înâmplător sau nu, primarul municipiului i-a cerut lui Florin Ţurcanu să nu majoreze preţul la apă până când nu reduce pierderile, care ar fi de 50%.

Mihai Tincu susţine că proiectul sistemului de alimentare cu apă nu a fost respectat de către constructor şi de aceea sunt atât de multe avarii în reţea, care duc la pierderi însemnate de apă, imputate în final firmelor sau populaţiei.

"Nu s-a respectat proiectul şi de doi ani sunt discuţii pe această temă. Pierderile sunt de 50%. În mod constant crapă câte o ţeavă, iar pierderile sunt trecute la populaţie sau la firme. Îi cer public preşedintelui Consiliului Judeţean să facă o evaluare şi să compare terenul cu proiectul. Să facă această evaluare şi s-o prezinte public în Consiliul Judeţean. O să vadă că zeci de ţevi vor trebui înlocuite pentru a echilibra sitemul de alimentare cu apă al oraşului. După aceea nu vor mai crăpa ţevile.", a spus Mihai Tincu

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean spune că pierderile înregistrate sunt din cauza oamenilor de afaceri botoşăneni care sunt obişnuiţi să fure apă din reţeaua operatorului.

"Nu ar trebui să comentez ce a spus domnul Tincu. Eu sunt obligat să am încredere în specialiştii care au lucrat şi au întocmit acest proiect. Lucrarea a fost recepţionată şi nu pot să contest eu un proiect European. Realitatea este alta. Pierderile de apă sunt făcute şi de oamenii de afaceri. S-au învăţat să fure apă din reţea. Ieri a fost prins unul la Flămânzi. Este vorba de Toma, care are o brutărie şi care a furat apă de 45.000 de lei. Atât au calculate cei de la Nova Apaserv că este paguba. ", a spus Florin Ţurcanu, preşedintele CJ Botoşani.

Preşedintele CJ a cerut ca în perioada imediat următoare la Nova Apaserv să fie înfiinţat un department, cu zece oameni, care să se ocupe doar de depistarea celor care fură apă din reţea.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite