VIAŢĂ DE BUGETAR : Ochelarii primarului, luaţi din bani publici( CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia susţin că din fondurile Primăriei s-au alocat sume de trei ori mai mari pentru documentaţii tehnice necesare unor investiţii nefinalizate.

Consilierii comunei Roma susţin că primarul cheltuie banii publici în interes personal. Printre achiziţiile trecute în actele instituţiei publice se numără ochelari de vedere de 900 de lei sau telefoane mobile de 1.000 de lei, la care răspund membrii familiei sale.

Mai mult, lunar, Primăria comunei Roma decontează peste o tonă de motorină, deşi instituţia beneficiază doar de o Dacie pe care o conduce numai primarul. „Nu există transparenţă. Nouă nu ni se dă nicio explicaţie şi am decis să refuzăm să mai aprobăm proiectele domnului primar“, a declarat consilierul local Liviu Străchinariu.

300.000 de lei, proiectul pentru sediul Primăriei

Pe de altă parte, aleşii susţin că edilul-şef a dat bani grei pentru studii şi proiecte. Spre exemplu, pentru documentaţia tehnică necesară unui nou sediu al Primăriei, de 400 de metri pătraţi, în forul local s-a aprobat suma de 280.000 de lei pentru proiectare şi execuţie, însă toţi banii s-au dus numai pe proiectare.

„Am făcut deja proiectul. A fost undeva la 300.000 de lei“, a declarat primarul Constantin Humelnicu. Consilierii locali consideră că valoarea proiectării este exagerată.

„O astfel de investiţie nu poate ajunge la această sumă. Pentru sediul Primăriei Botoşani, care are 1.200 de metri pătraţi şi unde a fost nevoie şi de mult mai multe expertize, s-a plătit 120.000 de lei“, a declarat consilierul local Romulus Eram. Un alt proiect, cel pentru refacerea drumului comunal Roma-Dimăcheni este considerat de aleşii locali exagerat. Practic, pe proiecte, primarul Humelnicu a dat 300.000 de lei, însă specialiştii consideră că documentaţiile pentru refacerea unui drum de opt kilometri nu costă mai mult de 100.000 de lei.

„Am în derulare o investiţie de 12 milioane de lei. E vorba de drumul Roma-Dimăcheni. Am intrat pe execuţie“, a spus edilul. Acesta a mai menţionat că nu poate derula toate cele 20 de proiecte de investiţii pe care le-a achitat din cauza Consiliului Local care îi este ostil.

„Depind în totalitate de un Consiliu Local care este ostil. Eu am aceste proiecte, însă fără aprobarea lor nu le pot duce la capăt“, a afirmat primarul. Potrivit unor surse, achiziţiile de la Primăria Roma au intrat în atenţia ofiţerilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite