Obcinile Bucovinei, destinaţii de vis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două zone se numără printre cele mai căutate destinaţii deoarece sunt relativ aproape, au multe locuri de vizitat, iar preţurile la cazare sunt mici.

Gura Humorului a devenit cea mai dezvoltată şi căutată staţiune montană din Bucovina, mai ales că este foarte aproape de Voroneţ şi de Mănăstirea Humor. Din Botoşani sunt doar 80 de kilometri până la Gura Humorului, iar odată ajunşi în zonă este aproape imposibil să nu găsiţi cazare, chiar şi fără rezervare. Cea mai ieftină cameră la o pensiune este 50 de lei pe zi, fără masă, iar cea mai scumpă 160 de lei la o pensiune de cinci margarete, cu mic dejun inclus. O atracţie a zonei este Parcul de Agrement Ariniş, care oferă două ştranduri, o piscină acoperită şi câteva terenuri de sport care se pot închiria cu ora.

Tarife mici în Câmpulung
Pentru cei cu un buget redus, Câmpulung Moldovenesc poate fi destinaţia perfectă. Aici, preţurile sunt ceva mai mici decât în Gura Humorului, însă şi posibilităţile de distracţie sunt mai reduse.
Cel mai indicat este să vă opriţi la legendarul Hotel BTT, unde cazarea şi trei mese pe zi costă 70 de lei. În plus, complexul turistic dispune de un bazin olimpic de înot, terenuri de sport şi loc de joacă pentru copii. Toate acestea se plătesc însă separat, taxa pentru o zi la bazin fiind de 6 lei. Din Câmpulung se pot face drumeţii pe vârful Rarău sau spre Giumalău şi Chiril, pe jos sau cu maşina. În această vară a fost aproape finalizat un drum asfaltat din Pojorâta spre cabana Rarău.

Din păcate, cabana nu a fost modernizată. „Peisajul este minunat aici şi urcă foarte mulţi turişti, chiar şi străini. Ar vrea să se cazeze la cabană, dar când văd ce condiţii sunt renunţă şi coboară în Pojorâta sau în Câmpulung“, spune Grigore Roşca, un localnic. Traseul poate fi continuat apoi până la Pietrele Doamnei.

O altă destinaţie, mult mai izolată şi aproape necunoscută turiştilor este Herghelia „Lucina“. Aflată la 60 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc, în apropiere de localitatea Moldova-Suliţa, herghelia a fost înfiinţată de împărăteasa Maria Tereza. Grajdurile se află într-o rezervaţie naturală şi dispune şi de un mic motel.

„În timpul săptâmânii este mai liber pentru echitaţie pentru că în weekend avem de obicei rezervat pentru grupuri de turişti care ne vizitează. Taxa pentru o oră de echitaţie este de 30 de lei şi după preferinţă se poate se poate merge călare, însoţiţi bineînţeles de instructori şi pe trasee pe munte“, a spus Ştefania Leţcan, administratorul pensiunii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite