Botoşani: Oamenii din Rădăuţi Prut luptă cu seceta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Oamenii din Rădăuţi Prut luptă cu seceta
Botoşani: Oamenii din Rădăuţi Prut luptă cu seceta

Edilii locali au pus la dispoziţia oamenilor o cisternă  care îi alimentează cu apă de băut.

Locuitorii din Rădăuţi Prut întâmpină în continuare probleme în ceea ce priveşte condiţiile de trai. După ce în luna iulie a anului trecut ploile abundente au dus la inundarea a mai bine de jumătate de localitate, sătenii nu mai au acum apă de băut. „Toate fântânile au fost colmatate cu nisip. Nu pot fi refacute aşa de repede pentru că este nevoie de bani şi de specialişti. În Rădăuţi Prut au dispărut oamenii care făceau fântâni, iar apa adusă în cisterne nu este bună”, a declarat Ilie Cobzariu.

Aşteaptă apa cu bidoanele
Comuna a primit peste 40.000 de lei pentru construirea a zece fântâni, iar autorităţile locale au întocmit un proiect pentru o reţea de alimentare cu apă potabilă a noului sat. Până la realizarea acesteia, localnicii din Rădăuţi Prut aşteaptă cu bidoanele la poartă cisterna cu apă potabilă.

„Mai avem un bazin pentru apa potabilă de la staţia de potabilizare. Se află în derulare proiectul pentru repararea instalaţiei vechi de aducţiune a apei şi sper ca în trei săptămâni toţi locuitorii comunei să beneficieze de apă potabilă”, a declarat Viorel Nichiteanu, primarul comunei Rădăuţi Prut.

Navetă cu cisterna şi căruţa
Localnicii nu au apă nici pentru a-şi finaliza casele construite în locul celor dărâmate de inundaţiile de anul trecut. Zeci de căruţe pline cu butoaie fac în fiecare zi naveta între satul nou şi tabăra unde au fost cazaţi sinistraţii inundaţiilor de anul trecut. „Aici, în satul nou, nu ajunge apa să ne înece, dar nu ajunge nici în fântâni să avem ce bea”, a mărturisit Rusu Constantin, beneficiarul unei locuinţe construite de stat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite