O tânără din Botoşani ajută oamenii de ştiinţă din întreaga lume să se integreze în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Antonia Olariu a reuşit să îi convingă pe nemţi că este un român de calitate
Botoşani: Antonia Olariu a reuşit să îi convingă pe nemţi că este un român de calitate

Antonia Olariu a fost numită director adjunct al instituţiei Welcome Center a Universităţii din Konstanz din cadrul Departamentului de Relaţii Academice şi Internaţionale. Tânăra de 32 de ani va ajuta doctorazi, cercetători din toate domeniile şi profesori universitari să se integreze în societatea germană.

Antonia Olariu este stabilită în Germania de 10 ani şi are dublă cetăţenie. Tânăra  este lector de limba germană pentru studenţii internaţionali la Universitatea de Excelenţă din Konstanz şi din ianuarie 2010 este coordonator  adjunct al instituţiei Welcome Center a Universităţii din Konstanz din cadrul Departamentului de Relaţii Academice şi Internaţionale şi referent.

" Concurenţa a fost foarte mare pentru acest post. Peste 320 de candidaţi din care 90 %cetăţeni germani. Voi ajuta specialişti din toată ţările, oameni foarte buni în domeniile lor, să se integreze în societatea germană de la învăţarea corectă a limbii, până la obţinerea documentelor" a spus Antonia Olariu.

Tânăra susţine că , în momentul de faţă, nemţii caută specialişti în domeniul tehnic şi informatic pentru care sunt dispuşi să plătească bine sunt foarte bine pregătiţi în doemniul lor.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite