O mână de credincioşi la slujba arhierească de la Mesteacăn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolitul Moldovei, Înalt Preasfinţitul Teofan, s-a aflat sâmbătă în mijlocul credincioşilor din satul botoşănean Mesteacăn, comuna Corni. Prezenţa sa s-a datorat sfinţirii mai multor obiective în parohia menţionată, prilej cu care s-a săvârşit şi o slujbă de Sfântă Liturghie arhierească.

 S-a binecuvântat amenajarea unui paraclis în cimitirul satului, precum şi construcţia unui praznicar, dar şi a casei parohiale. Înaltul oaspete a fost primit ca de obicei cu multă evlavie de către cei prezenţi, cu cântece şi flori oferite de copiii, gătiţi straie de sărbătoare.

Nu a lipsit din mijlocul credincioşilor primarul comunei Corni, dar nici acei câţiva dintre ctitorii bisericii din localitate, printre care Mitrucă Puşcaşu, directorul OTP Bank şi fratele său. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Presfinţitul Teofan, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu protopopul Lucian Leonte. În cuvântul său de învăţătură, protopopul botoşănean a criticat voalat numărul mic de credincioşi prezent la slujbă.


Vezi imagini de la slujbă

image
image
image

„ Iată, cu mare osteneală, Înalt Preasfinţitul reuşeşte să se ţină de promisiune şi să ajungă în fiecare sătuc din acest judeţ la vreo sfinţire sau cu ocazia unei slujbe din acestea ca azi. Este bine să fim cât mai mulţi credincioşi la astfel de slujbe. Dacă aflaţi că este undeva, anunţaţi pe fiecare şi veniţi cât mai mulţi unde slujeşte Înalt Preasfinţitul. Din păcate, oamenii nu au renunţat să îşi susţină interesul propriu", a punctat Lucian Leonte, protopopul de Botoşani.

Preotul paroh din Mesteacăn, Ionuţ Simionică a primit Crucea Sfântului Dosoftei pentru osteneala de care dat dovadă în aceşti şapte ani de cânt cârmuieşte parohia. A fost dezamăgit de asemenea de numărul mic de credincioşi prezenţi la slujba arhierească. „

Cu această mânuţă de credincioşi am trăit această slujbă minunată. De când vă aşteptăm  părinte...Ne rugăm din 2009 în fiecare zi la Maica Domnului să vă aducă", a spus preotul paroh. Înalt Preasfinţitul Teofan a transmis celor prezenţi să folosească toate bunătăţile pământului cu folos.

„Totul ne este îngăduit, dar nu toate ne folosesc. Trebuie să fiţi pregătiţi în orice moment. În fiecare secundă, de-a lungul şi de-a latul acestei lumi mor sute, chiar mii de oameni. Nu poţi şti sfârşitul. De aceea trebuie să fim pregătiţi", a spus printre altele Înalt Preasfinţitul Teofan în cuvântul de învăţătură.

Parohia Mesteacăn are 140 de familii. Gospodarii satului l-au primit cum se cuvine pe mitropolitul Moldovei. Mullte case au fost împodobite de sărbătoare, pe garduri au fost aşezate cele mai bune covoare din zestre, iar la porţi mesele erau pline cu plăcinte, apă sua suc pentru pelerinii flămânzi sau însetaţi.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite