O femeie din Botoşani a născut acasă asistată de soţ: Nu putea ajunge la spital din cauza nămeţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a născut acasă
Femeia a născut acasă

Femeia este din localitatea Călăraşi şi a născut noaptea trecută acasă. Soţul a fost cel care a tăiat cordonul ombilical al băieţului care este perfect sănătos şi are 2770 de grame.

Durerile facerii au luat-o pe Dorina Buzescu ( 34 ani) aseară. Conştientă că nu are când şi cum să ajungă la spital din cauza zăpezilor, femeia a născut acasă, asistată de soţ. „ Nu a fost asistată telefonic de cadrele medicale. A născut un băieţel de 2770 d egrame, perfect sănătos. Soţul a ajutat-o şi a tăiat cordonul ombilical al copilului", a declarat dr. Maria Olaru, director Maternitatea Botoşani.

Femeia a născut acasă
Indemnizațiile la naștere sunt aceleași atât pentru persoanele asigurate, cât și pentru cele neasigurate
Femeia a născut acasă

Vezi imagini cu Vlăduţ

Mama şi copilul au ajuns astăzi la Maternitatea Botoşani şi sunt îngrijiţi de medici. Femeia mai are cinci copii. Trei fete şi doi băieţi. Cel de al şaselea copil, Vlăduţ, a dat emoţii mari tatălui care s-a văzut nevoit să-şi moşească propriul copil. Pe Dorina Buzescu durerile au apucat-o marţi seară, în jurul orei 8.00. Deşi iniţial au fost tentaţi să sune la Ambulanţă, gerul năprasnic i-a descurajat.

„ M-am gândit că din cauza frigului bebeluşul să nu păţească ceva mai rău şi ne-am decis să nasc acasă. Ne-am făcut cruce şi Dumnezeu ne-a ajutat. La o oră jumate am născut" , şi-a amintit femeia. Şi-a amintit de asemenea şi emoţiile soţului său. Mâinile îi tremurau, dar nu a dat înapoi. A tăiat cordonul ombilical, i-a legat buricul, şi-a îngrijit nevasta până dimineaţă când au sunat la dispensarul din comună.

Ambulanţa a fost chemată după 12 ore de la naşterea copilului, de o asistentă medicală. „Mi-a fost puţin frică, să nu vină cu cordonul în jurul gâtului sau cumva invers sau să păţesc eu ceva, dar a fost bine, credinţa în Dumnezeu m-a ajutat să scap cu bine", a povestit proaspăta mămică.

Drama copiilor care trăiesc sub ameninţarea morţii. O fetiţă de un an şi un băieţel de 4 ani aşteaptă un miracol

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite