O fabrică din Botoşani vrea să ne vândă tractoare ieftine aduse din India

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a rămas doar cu şapte angajaţi, SC ACE Forma SA vrea acum să se relanseze pe piaţă cu tractoare agricole produse în India. În anii trecuţi, fabrica a încercat fără succes să producă la Botoşani tractoare pentru agricultură şi utilaje pentru construcţii.

SC Forma SA a fost cumpărată în urmă cu cinci ani de colosul industrial indian  „ACE",  care a intenţionat să fabrice la Botoşani macarale şi utilaje pentru construcţii. Indieni au renunţat după niciun an de la achiţiţionarea fabricii să mai investească într-o linie de producţie la Botoşani din cauza datoriilor pe care socitetea le avea de plătit la stat, dar şi a lipsei de forţă de muncă specializate în construcţia de maşini grele.  

SC Forma a mai avut o tentativă să fabrice tractoare la Botoşani însă nu a reuşit să vândă decât 13 unităţi din totalul de  25 produse. Tractoarele produse de Forma aveau motor de Dacie şi nu puteau fi folosite decât pentru anumite lucrări agricole.

În prezent,  SC Forma SA mai are doar şapte angajaţi, dintre care patru sunt muncitori şi restul personal TESA. Patronii indieni intenţiuonează să folosească fabrica pentru a vinde în România tractoarele produse de ei în Asia. „Lucrăm la un studiu de piaţă pentru a vedea exact de ce fel de tractoare au nevoie fermierii români. Tractoarele care se vând acum în România costă zeci de mii de euro şi din acest motiv fermierii nu îşi pot permite să-şi cumpere aceste utilaje. Cel mai ieftin tractor produs de noi nu este mai scump de 5000 de euro. Vom încerca să ne vindem produsele şi  în rate sau pe credit bancar ca să le fie şi fermierilor mai uşor", a declarat Raju Kashyap, managerul de la ACE- Forma SA Botoşani.

Primele tractoare indiene ar putea fi cumpărate de fermieri abia din 2011.  Utilajele indiene sunt apropae identice cu tractoarele „Universal", produse până în urmă cu zece ani de Uzina Tractorul Braşov.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite