O butelie defectă va da coşmaruri toată viaţa unei femei din Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O butelie de aragaz a genrat un dezastru în locuinţa unui botoşănean la sfârşitul săptămânii trecute. Pompierii au intervenit contr-acronometru. Vezi ce te sfătuiesc pompierii.

Pompierii botoşăneni, sprijiniţi de voluntari, au intervenit  pentru a limita proporţiile incendiului care ameninţa să cuprindă toată casa. Munca acestora a salvat bunuri de 500 de mii de lei.

O femeie din localitatea botoşăneană Călăraşi a văzut moartea cu ochii când a dat să aprindă cuptorul aragazului. Gazele emanate de o defecţiune au generat un incendiu care a cuprins în scurt timp bunurile din bucătăria casei, dar şi o parte din tavanul încăperii. Pentru stingerea incendiului au acţionat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Ştefăneşti şi doi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, mai bine de o oră.

Flăcările au distrus mobilierul din bucătărie şi cca 6 m.p. din tavanul acesteia, pagubele fiind estimate la 2.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 500.000 lei. Evenimentul nu s-ar fi produs dacă proprietarul casei ar fi respectat instrucţiunile specifice activităţii de montare şi verificare a etanşeităţii buteliei care alimenta maşina de gătit.

Pompierii avertizează:

Pentru înlăturarea pericolului de explozie sau incendiu din locuinţele botoşănenilor, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani recomandă:

- să nu folosească butelii de aragaz fără regulator de presiune, cu garnituri deteriorate, cu furtunul de cauciuc care prezintă porozităţi, crăpături sau deformări;
- să nu folosească aparate de utilizare (aragazuri, plite, maşini de gătit, etc.) cu defecţiuni sau improvizaţii; repararea şi întreţinerea acestora să se facă numai prin unităţi şi persoane autorizate;

- să nu folosească butelii de aragaz neomologate;

-  să nu transvazeze gazele lichefiate dintr-o butelie în alta;

- să nu păstreze buteliile de aragaz, pline sau goale, în apropierea surselor de căldură sau sub acţiunea directă a razelor solare;

- să nu modifice instalaţiile de gaze fără aprobări legale sau prin intermediul unor persoane neautorizate;

- pentru verificarea etanşeităţii se va utiliza numai soluţie de apă şi
săpun.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite