O botoşăneancă a fost admisă la Oxford

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra Olaru este fericită că a ajuns la Oxford
Andra Olaru este fericită că a ajuns la Oxford

Andra Olaru, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Mihai Eminescu“, va studia Dreptul timp de trei ani în Anglia. Înainte de Crăciun, adolescenta a primit cel mai frumos cadou: vestea că a fost admisă la una dintre cele mai râvnite universităţi străine.

Are 10 pe linie de când se ştie. Acum e mândria profesorilor şi a părinţilor, iar pentru colegi a devenit un exemplu. După ani întregi de studiu zilnic, Andra Olaru (19 ani) a reuşit să intre în ceea ce pentru elevii botoşăneni părea o fortăreaţă de nepătruns: Universitatea Oxford. Tânăra va studia din toamnă, timp de trei ani, la Colegiul de Drept.


Andra spune că a început să studieze pentru admitere din vara anului trecut, câte şase ore pe zi.


Eminenţă moştenită din familie


„M-au ajutat mediile de 10, participările la olimpiade, dar şi activităţile extraşcolare. A contat faptul că am fost membră în Parlamentul Tinerilor încă din clasa a IX-a şi anul trecut am fost coordonator pe Moldova“
, a spus Andra Olaru, eleva care a stârnit admiraţia celor din jur. 


Pe 6 decembrie 2009 a avut loc interviul despre care Andra spune că a fost destul de dificil. Câteva zile mai târziu a fost anunţată că a trecut cu bine probele interviului şi e aşteptată în 2010 la un ultim examen. A fost unul mai mult formal, iar adolescenta l-a trecut cu brio, fiind admisă în rândul studenţilor universităţii clasificate drept a patra cea mai prestigioasă din lume. 


Mama Andrei este doctor,  iar tatăl jurist. Tânăra spune că educaţia primită în familie, dar şi la şcoală, i-au fost de ajutor în reuşită. Fratele său este, de asemenea, student în Anglia, la Universitatea Nottingham.


„Fratele Andrei, Răzvan, a fost elevul meu. A studiat, ca şi sora lui, la „Eminescu“. A terminat cu 10 pe linie. De doi ani studiază în Anglia, tot la o universitate de prestigiu“, a declarat Daniel Botezatu, inspector şcolar educativ în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. Pentru a fi admişi la Oxford, au aplicat anul acesta 15.000 de elevi din întreaga lume.


Selectată dintre 4.000 de candidaţi


„Pe colegiul la care am aplicat eu au fost 4.000 de candidaţi. La interviu au fost chemaţi 15, printre care şi eu, singura româncă. După interviu au mai rămas şase candidaţi“, a mai spus Andra.

Reuşita tinerei a deschis drumul multor alţi elevi care-şi permit acum să viseze la universităţi de prestigiu din străinătate. A completat un formular de pe internet, a trimis o scrisoare de intenţie, au urmat o serie de teste şi s-a trezit chemată la interviu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite