O avarie a lăsat oraşul fără căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un angajat al CET arată locul unde a crăpat conducta
Un angajat al CET arată locul unde a crăpat conducta

Peste 13.000 de apartamente din Botoşani au rămas fără căldură şi apă caldă de aseară, de la ora 18.00 şi până astăzi dimineaţă la 8.00, din cauza unei avarii produse la Termica.

Conducta principală care alimentează oraşul a crăpat chiar în curtea CET-ului, după ce şeful de tură a pornit greşit un cazan de apă fierbinte. „Nu au fost respectate procedurile de pornire ale unui cazan, agentul termic fiind încălzit la o temperatură peste limita maximă admisă. Temperatura a urcat brusc la 140 de grade Celsius, iar instalaţia, fiind şi foarte veche, a cedat. Personal îmi cer scuze tuturor botoşănenilor care au fost nevoiţi să stea în frig în case. Cei responsabili vor fi drastic sancţionaţi“, a explicat Ioan Diaconu, directorul Termica. 

Diaconu a menţionat că  directorul tehnic Vasile Costiuc şi şeful de tură îşi vor pierde funcţiile, iar salariile lor vor fi diminuate considerabil.

Pentru a remedia defecţiunea, echipele de intervenţie au muncit toată noaptea. Sub mai multe instalaţii care îngheţaseră, muncitorii au  fost făcut chiar focul pentru a le dezgheţa. În tot acest timp, zeci de mii de botoşăneni au îngheţat în case, oamenii fiind nevoiţi să se încălzească cu reşouri şi calorifere  electrice. Îngroziţi că aseară termometrele indicau minus 28,7 grade, mulţi au dormit îmbrăcaţi cu haine groase.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite