Numărul bolnavilor de porcină este în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Naţional de Boli Transmisibile a mai raportat 145 de cazuri noi de gripă porcină, din care 14 sunt din judeţul Botoşani. Institutul „Cantacuzino“ a confirmat, prin analize de laborator, prezenţa virusului A H1N1 la doi elevi şi nouă adulţi.

Alte trei persoane au fost confirmate clinic şi epidemiologic, iar rezultatele urmează să ajungă la Sanepid zilele următoare. Numărul bolnavilor de gripă porcină se ridică acum la 174, majoritatea fiind elevi, profesori şi cadre medicale.

„Printre ultimii bolnavi confirmaţi se află un elev de la o şcoală generală din municipiu şi un liceean din Dorohoi. Toţi au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase şi vor primi tratament specific“, a declarat Ecaterina Chihaia, şefă la Sanepid. 14.250 de doze de vaccin anti-porcină au ajuns vineri la Botoşani şi au fost depozitate la Sanepid. Mâine, ar trebui să înceapă campania de imunizare împotriva virusului A H1N1. Primii vaccinaţi vor fi angajaţi Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Poliţiştii de frontieră şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă se află în prima linie şi vor fi imunizaţi de către medicii instituţiilor, asistaţi de echipe din cadrul Sanepid. Se estimează că peste 2.000 de persoane vor fi vaccinate în următoare trei zile, dacă îşi vor da acceptul pentru imunizare.

„Nu s-au făcut liste nominale pentru că nu ştim care dintre angajaţii acestor instituţii vor să fie vaccinaţi. În plus, trebuie să îndeplinească toate condiţiile pentru a putea primi vaccinul. Important este să nu fie răciţi şi să nu aibă febră“, a precizat Chihaia. Tot săptămâna viitoare vor fi vaccinate cadrele medicale şi angajaţii Prefecturii. Fiecare medic va imuniza zilnic 100 de persoane. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite