Nu au scăpat de evenimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Operaţional Apeluri de Urgenţă 112 a înregistrat în ziua alegerilor până la orele 21.00, 48 apeluri telefonice prin care botoşănenii au sesizat diferite posibile încălcări ale legislaţiei electorale.

Până la această oră, majoritatea sesizărilor prin 112, cu referire la procesul electoral, au fost verificate cu celeritate de către poliţişti, pentru a se stabili  dacă aspectele semnalate constituie contravenţii sau infracţiuni", a declarat Manueal Ieremie, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei.

Faptele sesizate au vizat în principal activităţi de continuare a propagandei electorale, încălcarea dreptului unor cetăţeni de a vota, sau turism electoral.

În două din apelurile verificate s-a constat că poliţiştii au fost alertaţi fără motiv întemeiat, drept pentru care apelanţii au fost sancţionaţi contravenţional.

În cadrul activităţilor desfăşurate în trafic de către poliţiştii rutieri în vederea prevenirii turismului electoral, prin filtrele constituite au fost verificate  249 mijloace de transport în comun din categoria autobuzelor, microbuzelor, autocarelor, fiind constatate 109 încălcări ale legislaţiei care reglementează circulaţia pe drumurile publice, pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite