Noul Cod al Muncii la Botoşani : avalanşă de noi contracte şi de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Teritorial de Muncă înregistrează în continuare o creştere a numărului contractelor de muncă faţă de perioada similară a anului precedent. Majorarea acestora a început de la 1 mai, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii şi a continuat inclusiv pe timpul verii.

Astfel, dacă în perioada 1 mai - 18 august 2010 au fost depuse 6.068 astfel de contracte, în acelaşi interval din 2011 au fost transmise în REVISAL, sistemul electronic de înregistrare a contractelor de muncă, 8.141 de astfel de acte. Este vorba practic de o creştere de peste o treime. Motivele derivă din pedepsele mult mai aspre prevăzute de noua legislaţie din domeniu, dar şi din controalele repetate efectuate de ITM împreună cu alte instituţii.

Pornind de la obiectivele stabilite în planul comun de acţiune privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate, Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi  Botoşani  au efectuat  controale  privind modul în care se respectă prevederile legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă pentru identificarea şi sancţionarea cazurilor de muncă nedeclarată", a afirmat Stelian Meţler, inspector şef ITM.

Astfel, pe 11 august, la punctul de lucru al angajatorului  SC Univega Construct SRL din Drăguşeni, au fost identificate în timp ce prestau activitate în interesul angajatorului 27 de persoane. Cum două dintre acestea nu aveau contracte de muncă inspectorii au amendat societatea cu 20.000 de lei. Numai în primele 19 zile din luna august ITM a aplicat amenzi de 230.000 de lei pentru muncă „la negru".

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite