Nouă ani de puşcărie pentru trei copii ucişi şi alţi doi mutilaţi pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Aceasta este pedeapsa primită de un tânăr de 33 de ani din Botoşani care a intrat cu maşina într-un grup de tineri ce se întorceau de la discotecă. Pe trei i-a ucis, iar pe alţi doi i-a băgat în scaunul cu rotile pentru restul vieţii. Doi ani s-au chinuit procurorii să îl trimită după gratii.

Iniţial, Tribunalul Botoşani a decis ca Petru Mazere( 33 ani) din Cristeşti să stea 12 ani după gratii. Avocaţii tânărului au făcut recurs şi, în cele din urmă, pedeapsa a fost redusă la nouă ani de închisoare cu executare. Acum, şoferul este închis în Penitenciarul Botoşani unde va avea suficient timp să se gândească, cum a nenorocit în câteva fracţiuni de secundă cinci familii.

15,16 şi 17 ani aveau adolescenţii care au murit nevinovaţi. Prietenii lor care au supravieţuit dar vor rămâne înr-un cărucior cu rotile nu au mai mult. Toţi au fost spulberaţi de maşina Ford Focus condusă de Petru Mazere.

Tragedia a avut loc în vara anului 2009 în localitatea Frumuşica. Tinerii se întorceau de la zilele oraşului Flămânzi. Mergea spre casă, pe jos, pe marginea drumului fără să bănuiască o clipă că un şofer inconştient şi beat mort la volan îi va arunca cât colo.

În curbă, şoferul de 33 de ani , cu o alcoolemie de 0,66 la mie, a pierdut controlul volanul şi s-a izbit direct în grupul de adolescenţi. Într-un scurt moment de luciditate a realizat ce a făcut. Nu a sărit să îi ajute pe copiii care agonizau dincolo de şosea. A fugit cât a văzut cu ochii pe câmpurile din apropiere dar , de beat ce era, a căzut şi a adormit într-un lan de porumb, la 600 de metri de şosea. Acolo l-au găsit poliţiştii şi l-au dus în cătuşe la audieri.

Imediat la locul accidentului au sosit trei echipaje de ambulanţă şi două echipe de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,, Era sânge peste tot. Unuia dintre tineri doar picioarele i se mai vedeau pe capota maşinii. Intrase prin parbriz în maşină", a declarat Dumitru Zmău, fostul şef al Poliţiei Rutiere Botoşani.

Interesant este că şoferul , vinovat de tragedie,a fost cercetat în libertate , timp de doi ani, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Nu a fost considerat un pericol public deşi a băgat în pământ trei copii şi a mutilat pe viaţă alţi doi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite