Botoşani: Noaptea se vor ridica mai puţine maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Noaptea se vor ridica mai puţine maşini
Botoşani: Noaptea se vor ridica mai puţine maşini

Angajaţii firmei Hi Speed Recovery vor interveni doar la sesizări şi acolo unde se blochează căile de acces

Automobilele parcate pe spaţiile verzi vor fi ridicate atât ziua, cât şi noaptea.

Noul regulament privind circulaţia rutieră în municipiul Botoşani, care a fost votat săptămâna aceasta de Consiliul Local, este mai permisiv în ceea ce priveşte parcarea pe timpul nopţii. Nu vor mai fi ridicate maşinile aflate pe trotuare, iar în cartiere se va interveni mai puţin. „În cartiere vom ridica maşinile doar la sesizări şi acolo unde sunt parcate pe spaţii verzi sau blochează căile de acces. Sunt zone unde nu intervenim, cum ar fi Curcubeului, Aleea Griviţa sau Împărat Traian pentru că nu sunt locuri de parcare. După ce se vor face parcări, vom interveni şi acolo”, a precizat Iulian Juncanaru, administratorul firmei Hi Speed Recovery.
În plus, autorităţile locale susţin că nu se vor mai ridica maşini din zonele unde se fac lucrări de asfaltare sau la reţelele de apă, gaz ori termoficare. 

Polemici în ceea ce priveşte spaţiul verde

„Regulamentul a fost făcut greşit de la început şi acum au revenit asupra lui. Au ridicat sute de maşini de prin cartiere, iar acum vin cu aceste modificări. Măsura este bună pentru că în multe cartiere nu sunt suficiente locuri de parcare”, a afirmat Ioan Matei, mecanic.  Reprezentanţii Primăriei susţin că nu vor face niciun fel de concesii în ceea ce priveşte parcarea pe spaţiul verde. „Orice maşină parcată pe spaţiu verde va fi ridicată, indiferent dacă este ziua sau noaptea. Nu ne referim doar acolo unde sunt plantate flori sau unde este iarbă. Sunt locuri în municipiu unde unele persoane şi-au pietruit o anumită suprafaţă pe spaţiul verde, amenajându-şi astfel un loc de parcare. Atâta timp cât nu au autorizaţie de la noi pentru locul de parcare, acele maşini vor fi ridicate”, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.
Botoşănenii sunt nemulţumiţi de decizia autorităţilor, spunând că sunt terenuri în municipiu care ar putea fi transformate în parcări. „Sunt locuri unde cei de la Primărie spun că este spaţiu verde, dar acolo nu a mai rămas niciun petec de iarbă. Consider că acele locuri ar putea fi transformate în parcări şi astfel s-ar rezolva o problemă. Ei nici nu asfaltează pentru a crea locuri de parcare, dar nici nu plantează iarbă sau flori pentru a fi spaţiu verde”, susţine George Stanciu, vânzător.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite