Ne fug actorii în lume de foame. Vezi ce salarii penibile le dă statul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă patru actori de la Teatrul Mihai Eminescu Botoşani şi-au dat demisia şi au ales să plece în lumea largă. Ceilalţi rezistă cum pot pentru că nicio instituţie de cultură şi artă din România nu face angajări de trei ani.

Ovidiu Ivan, Anamaria Cazacu, Eli Sandu şi Cirprian Tăbăcaru sunt actorii care şi-au prezentat demisiile şi au plecat în lume, potrivit conducerii Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani care caută înlocuitori dispuşi să facă artă pentru maxim 600 de lei pe lună. „ Nu mai făceau faţă datorillor şi se apropie iarna iar cheltuielile sunt şi mai mari. Demisiile lor sunt explicabile în acest context. Pierderea este mare pentru că sunt actori importanţi care au jucat în zeci de piese pe scena botoşăneană", a spus Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu.

23 de actori mare are instituţia în momentul de faţă iar Zilele Teatrului se apropie. Cel mai mare salariu brut câştigat de un actor este de 1962 de lei lunar iar cel mai mic 757 lei.

Şi mai şocant este că Ion Sapdaru, unul dintre actorii şi regizorii cei mai cunoscuţi din România, care este angajat al teatrului botoşănean  câştigă 980 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite