Municipiul Botoşani, invadat de hypermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii mici se tem că vor da faliment la umbra marilor magazine. Botoşănenii sunt însă încântaţi că vor cumpăra produse ieftin.

Cel mai avansat cu lucrările este Praktiker. În acest caz managerii au cumpărat de la omul de afaceri Dănuţ Prisăcariu terenul lăsat liber de fosta fabrică de cauciuc, demolată în mod special pentru acest proiect. Lucrările sunt abia la început, iar constructorii spun că acestea vor fi finalizate până la toamnă.

Carrefour la Integrata
În cazul Carrefour, hypermarketul va fi construit în locul unde a funcţionat pe vremuri fabrica Integrata. Totodată, reprezentanţii Carrefour au solicitat certificat de urbanism.
„Am înţeles că nu vor demola clădirea. Intenţia lor este să deschidă complexul comercial pe structura existentă, pe care vor doar să o reamenajeze“, ne-a precizat viceprimarul Cătălin Alexa.

Deocamdată, reprezentanţii Carrefour nu au anunţat când vor deschide complexul comerical, însă au dat asigurări că lucrările vor începe în viitorul apropiat. Astfel, întreaga zonă industrială se va transforma în zonă comercială. Certificate de urbanism au solicitat şi cei de la Lidl şi Penny Market. Potrivit reprezentanţilor primăriei, Lidl ar urma să construiască un magazin pe Calea Naţională, în locul fostei benzinării Elecroalfa. Cei de la Penny Market au cumpărat deja de la omul de afaceri Tonino Boldea fostul complex comerical Pars.
„Suprafaţa pe care am vândut-o este de 4.500 de metri pătraţi. Probabil că pe acest teren vor construi magazinul şi vor amenaja şi o parcare“, n-a declarat Tonino Boldea.

De două ori Kaufland
Pe lista investitorilor s-a înscris şi Kaufland, care intenţionează să-şi deschidă un al doilea punct de lucru în Botoşani. Reprezentanţii Kaufland au de ales între două terenuri care au deschidere atât la Calea Naţională, cât şi la bulevardul Mihai Eminescu. Una dintre variante ar fi terenul omului de afaceri Victor Mihalachi, destinat iniţial construcţiei de blocuri, iar cealaltă este autobază Romtranspetrol.

„Avem în vedere să dezvoltăm un nou proiect la Botoşani, dar deocamdată încă nu am găsit un teren adecvat pentru amplasarea unui hypermarket“, ne-a spus Cornel Petcu, director responsabil cu autorizări Kaufland România.

Vânzări reduse la magazinele mici
La doar două luni de la deschiderea Kaufland, reţelele mici de supermarketuri din oraş au început să aibă probleme financiare. Reţeaua de supermarket-uri Fidelio a ajuns în insolvenţă, la masa creditorilor fiind înscrise 224 de societăţi care au de recuperat datorii de milioane de lei. Şi vânzările firmei Pita au scăzut. „Am înregistrat o scădere de 15% a vânzărilor, dar încercăm să ne redresăm cu promoţii şi am redus cheltuielile cu personalul“, a declarat Adrian Bidaşcă, unul dintre patronii de la Pita Supermarket.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite