Moş Nicolae vine la ei pentru prima dată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deea şi frăţiorii ei şi-au pregătit încălţările şi vor primi pentru prima dată în viaţă daruri de la Moş Nicolae. Micuţii au fost condamnaţi la o viaţă chinuită chiar de cea care le-a dat viaţă.

Deea şi frăţiorul ei geamăn Andrei au cinci ani, iar Gabriel este cu an an mai mic. În spatele zâmbetelor timide se ascunde însă o poveste tristă. În urmă cu mai bine de două luni, mama lor, o femeie de 36 de ani, s-a îndrăgostit şi a fugit în lume cu iubitul ei. Nu i-a păsat de copii. Le-a lăsat o bucată de mămăligă şi o strachină cu ciorbă, a încuiat uşile şi s-a făcut nevăzută.

Copiii au supravieţuit mai bine de o săptămână, până când au fost luaţi de asistenţii sociali. De atunci, casa lor este Centrul de Plasament „Elena Doamna“. ,,Vecinii au auzit plânsetele lor şi au sunat la 112. Ne-am îngrozit când am ajuns la ei. Erau leşinaţi de foame şi de plâns şi speriaţi de moarte“, a spus Larisa Pavăl, asistent social la Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

Seară specială

Ancheta socială a scos la iveală lucruri cumplite. ,,Nu au primit niciodată afecţiune şi erau înspăimântaţi de orice gest de tandreţe. Cea mai grea misiune a fost aceea de a le reda zâmbetul“, a spus Mirela Fasolă, psiholog la centrul de plasament.  Eforturile asistenţilor şi ale psihologilor au dat până la urmă roade. Cei trei au învăţat să râdă, să cânte şi au aflat că există Moş Nicolae. Această seară este una specială, iar copiii îl aşteaptă cu ghetuţele lustruite.

,,La noi nu a venit niciodată Moş Nicolae. Mama nu ne-a spus că există un moş care aduce daruri la copii. Cred că nu am primit până acum cadouri pentru că nu aveam ghetuţe noi“, a spus Deea. Ca să le aducă o bucurie copiilor, angajaţii centrului au pus mână de la mână ca ghetuţele tuturor copiilor să fie pline de dulciuri în zori.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite