Moş Crăciun cu daruri second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru cei mici, jucăriile primite de Crăciun sunt cea mai mare bucurie
Pentru cei mici, jucăriile primite de Crăciun sunt cea mai mare bucurie

Chiar dacă au mici defecte, jucăriile „la mâna a doua“ aduc bucurie multor copii din familii nevoiaşe. Un kilogram de jucării costă 15 lei.

În an de criză, mulţi botoşăneni caută cadourile pentru Sărbători în magazinele second-hand. Jucăriile la kilogam sunt mai ieftine decât cele de pe rafturile bine iluminate ale magazinelor de profil. Chiar dacă ursuleţului îi lipseşte un ochi sau păpuşei o mânuţă, acestea pot aduce bucuria copiilor din familiile în care doi lei înseamnă pâinea pentru o zi.

Denisa este mama a doi băieţei, unul de şase şi altul de opt ani. A rămas fără loc de muncă în vară, când criza a ajuns şi la magazinul la care lucra ca vânzătoare şi, de atunci, face eforturi disperate să facă faţă cheluielilor cu creşterea celor doi copii. Zilele acestea, femeia a bătut magazinele cu mărfuri la „mâna a doua“ ca să aibă ce le oferi copiilor de Crăciun.

„Mi se rupea inima când îi auzeam. De o săptămână încoace, în fiecare seară au vorbit între ei cum să fie mai cuminiţi, ca să primească un cadou. Cum să-i las aşa? Am găsit un fular şi o salopetă aproape noi, iar acum caut nişte maşinuţe. Nu contează dacă sunt uzate. Le curăţ, le împachetez  frumos şi va fi bine. Nu vor şti că au fost folosite şi de alţi copii înaintea lor“, se destăinuie Denisa.

O rochiţă costă zece lei

Comercianţii au ştiut să profite de ocazie, iar magazinele second-hand s-au aprovizionat la timp cu hăinuţe, unele dintre ele în stare bună sau chiar aproape noi, însă mai accesibile ca preţ. Aşa că, de zece lei, părinţii le pot face cadou copiilor o rochiţă, o pijama sau un pulover. Şi jucăriile sunt mult mai ieftine decât în celelalte magazine.

La mare căutare sunt în aceste zile ursuleţii şi iepuraşii din pluş. „Un kilogram de iepuraşi şi ursuleţi de pluş costă 15 lei. Dacă sunt mai mici intră chiar patru, cinci. Poate unul mai are nevoie de o cusătură pe undeva, dar e mică şi nici nu se observă“, a spus Valerica Bunduc, administratorul unui magazin second hand. De la păpuşi la maşinuţe şi jucării de pluş, oferta de vechituri este variată, iar preţurile sunt la jumătate faţă de cele ale pieţei.

„La noi se mai găsesc şi jocuri în cutie. Le mai lipsesc câteva piese, o rotiţă. De bucurie, copilul nici nu mai observă. Faţă de chinezăriile de prin alte părţi, sunt jos pălăria“, a spus Ioana Cojocaru, administrator ul unui magazin second.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite