Botosani: Apa botoşănenilor, cea mai scumpă din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii vor avea de achitat, din iulie, facturi mai mari la apă. Acesta deoarece consilierii judeţeni au aprobat, vineri, scumpirea apei cu 31%. Astfel, de luna viitoare, un metru cub de apă

Botoşănenii vor avea de achitat, din iulie, facturi mai mari la apă. Acesta deoarece consilierii judeţeni au aprobat, vineri, scumpirea apei cu 31%. Astfel, de luna viitoare, un metru cub de apă se va scumpi de la 2 la 2,7 lei. „Un singur motiv mă determină să accept majorarea preţului: putem pierde banii europeni alocaţi pentru investiţii acordaţi prin programul ISPA. Scumpirea este un angajament asumat atunci când s-au aprobat banii“, a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani.


În plus, oficialii CJ vor să înfiinţeze un nou operator care ar urma să preia în timp atribuţiile Apap Grup, pentru a se scăpa de datoriile istorice de peste 60 de milioane de lei. „Mai bine făceau un nou operator şi păstrau tariful. Aşa ne mai scot bani din buzunar pentru o apă care nici măcar nu e bună de băut. Partea bună este că nu mai plătim pentru apa meteorică”, a declarat Gheorghe Ivaşcă, pensionar.


După majorarea tarifului, Botoşaniul va fi oraşul cu cea mai scumpă apă din Moldova. În Suceava, Bacău, Vrancea şi Iaşi preţul metrului cub este de 2,6 lei, în timp ce în Vaslui, Neamţ şi Galaţi acesta costă 2,3 lei.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite