Modern Calor : Eliminarea subvenției nu scumpește căldura la Botoșani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva
Arhiva

Măsura luată de guvern în ședința de ieri nu trebuie să-i îngrijoreze pe botoșănenii ale căror locuințe sunt racordate la sistemul de termoficare centralizată, se arată într-un comunicat emis astăzi de conducerea societăţii Modern Calor.

. Eliminarea subvenției pentru combustibil se referă la operatori și nicidecum la populație. Dimpotrivă, conform celor aprobate de guvern, va crește numărul de beneficiari ai ajutoarelor de încălzire, plafonul de acordare a acestora crescând de la 615 la 786 de lei, venit lunar pe membru de familie. Pentru persoanele singure venitul maxim este de 1.082 de lei.

Eliminarea subvenției guvernamentale nu va avea la Botoșani efecte asupra prețului plătit de populație pentru energia termică. Urmare a investițiilor făcute în sistemul de termoficare și a angajamentelor Consiliului Local de susținere a acestui sistem, Modern Calor menține prețul actual al agentului termic.

"Pentru că oamenii trebuie să fie informați corect, precizăm încă o dată că la Botoșani căldură nu se scumpește. Prețul unei gigacalorii va fi în această iarnă de 180 de lei. Mai mult, pregătim o ieftinire a gigacaloriei pentru începutul anului viitor", a explicat Ion Diaconu, directorul general al Modern Calor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite