Mobilizare printre profesori pentru victimele din Haiti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii din Botoşani s-au decis să ajute din puţinul pe care-l au victimele cutremurului din Haiti
Profesorii din Botoşani s-au decis să ajute din puţinul pe care-l au victimele cutremurului din Haiti

Dascălii şi educatorii botoşăneni adună bani şi alimente pentru oamenii aflaţi în suferinţă. Sindicatul Învăţământului Preuniversitar are deja 10.000 de lei pe care doreşte să-i doneze. Cu aceşti bani vor fi cumpărate ajutoare.

Drama trăită de sutele de mii de oameni din Haiti i-a sensibilizat de dascălii botoşăneni. Deşi abia îşi acoperă cheltuielile de zi cu zi din lefurile mici, cadrele didactice vin în ajutorul celor loviţi de cutremurul devastator de pe 12 ianuarie. Sinistraţii vor primi bani, îmbrăcăminte, încălţăminte şi nu numai, prin iniţiativa Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Botoşani.


Profesorii au adunat 10.000 de lei până acum


Din cotizaţiile celor 4.000 de membri de sindicat, conducerea organizaţiei a pus deja deoparte suma de 10.000 de lei, bani care vor ajunge la persoanele afectate de dezastrul din Haiti. „În astfel de momente trebuie să fim uniţi. Noi avem deja 10.000 de lei pe care îi vom dona pentru a veni în ajutorul copiilor din Haiti şi urmează să lansăm apelul în tot judeţul“, a declarat Maria Ţiprigan, liderul sindicatului.


Săptămâna viitoare, vor fi convocaţi liderii tuturor sindicatelor din învăţământ din judeţ, pentru a li se cere sprijinul. „Ar trebui să ne gândim că puteam fi noi în locul lor. Cei care au posibilitatea şi vor, pot ajuta victimele din Haiti, cu  îmbrăcăminte, încălţăminte, obiecte de strictă necesitate, jucării pentru copiii de acolo. Vom face o colectă în acest sens. Cei care vor contribui cu sume vor primi chitanţe cu regim special, iar banii vor ajunge în Haiti alături de suma deja stabilită“, a mai spus  Maria Ţiprigan.


În acest sens, conducerea organizaţiei salariaţilor va lua legătura cu Preşedintele României şi cu reprezentanţii Societăţii Crucea Roşie pentru a stabili detaliile acordării ajutorarelor.


Maria Ţiprigan a mai precizat că ajutoarele vor fi acordate doar cu condiţia ca un reprezentant al sindicatului să se deplaseze la faţa locului. Şi asta pentru a se asigura de faptul că bunurile şi banii donaţi vor ajunge acolo unde trebuie. „Avem o singură condiţie, ca o persoană delegată de noi să meargă cu avionul acolo pentru că vrem să fim siguri că aceste donaţii ajung exact la persoanele pentru care s-au strâns. Pentru asta vom lua legătura şi cu Preşedintele României prin consilierii lui”, a adăugat reprezentanta sindicatului.


Şefii Inspectoratului Şcolar vor transmite mesajul în şcoli. „La Botoşani sunt în jur de 7.000 de angajaţi în sistem. Dacă fiecare contribuie cu cinci lei deja vorbim de o sumă considerabilă“, a spus Ada Macovei, inspectorul general şcolar al IŞJ.

_____________________

Plecat în misiuni de salvare
Poliţistul Bogdan Tivodar se află în continuare în Haiti. În luna decembrie a anului trecut, poliţistul a plecat în misiune ONU în acea zonă. Botoşăneanul a fost martor la cutremur şi îşi riscă viaţa în continuare pentru a-i ajuta pe cei care au simţit furia naturii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite