Mobilizare pentru situaţii de urgenţă la Agafton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de elevi participă zilele acestea la cursurile de prevenirea şi stingerea incendiilor şi protecţie civilă. organizate de pompieri. Toţi vor să devină voluntari.

Şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă s-a incheiat dar acţiunile pompierilor de educare privind modul de comportare a copiilor si tinerilor in cazul producerii unor dezastre şi catastrofe continuă.

Tabăra de vară in domeniul situaţiilor de urgenţă îşi desfăşoară activitatea în centrul de agrement "Codrii de Aramă" Agafton alături de specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al judeţului Botoşani în perioada 29.08-01.09.2011.

Zilnic copiii se pregătesc pentru a deveni voluntari şi de ce nu profesionişti în prevenirea şi stingerea incendiilor şi protecţie civilă. Activităţile de instruire şi pregătire au ca scop principal aprofundarea cunoştinţelor acumulate pe timpul şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, dar şi dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi spiritului de echipă prin desfăşurarea unor concursuri şi jocuri interactive cu tematică specifică de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă. "Atragerea unui număr mare de elevi la desfăşurarea activităţilor cercurilor tehnico-aplicative "Prietenii pompierilor" şi "cu viaţa mea apăr viaţa", formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trăsături moral-volitive cum sunt : curajul, hotărârea, disciplina şi spiritul de echipă, toate acestea sunt obiectivele urmărite de o astfel de activitate de pregătire" a declarat lt. Colonel Radu Ţipişcă, ISU Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite