Botoşani: Mobilizare generală pentru Cerasela

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 10.000 de euro s-au strâns pentru fata din Răuseni

Cu mic cu mare, în ultimele săptămâni, cetăţeni din ţară şi din străinătate au pus umărul pentru a o ajuta pe tânăra bolnavă de plămâni.

Sume şi bunuri donate, mesaje de încurajare din ţară şi de peste hotare, toate au adus-o pe Cerasela Mihovici mai aproape de şansa la viaţă. Campania „Adevărul“ „S-o ajutăm pe Cerasela să respire!“, începută în urmă cu două săptămâni, nu i-a lăsat indiferenţi pe cei din jur. De la autorităţi, organizaţii neguvernamentale, biserici şi până la cetăţenii de rând, toţi au fost mişcaţi de drama tinerei de 19 ani din Răuseni.


Am citit despre Cerasela pe pagina de internet a ziarului «Adevărul» şi m-a impresionat mult. Sper din tot sufletul să se facă bine“, a declarat un cetăţean stabilit în Norvegia, care a contribuit la donaţii şi care a preferat să-şi păstreze anonimatul.


„Nu avem cuvinte
să mulţumim“


În momentul în care „Adevărul“ a început să scrie despre cazul Ceraselei, familia fetei nu avea posibilitatea să-şi plătească curentul electric, dosarul tinerei nu se afla în atenţia Ministerului Sănătăţii, iar un consult la o clinică în străinătate era doar un vis. Acum, prin implicarea majoră a Asociaţiei „Salvează Vieţi“, a cetăţenilor de rând şi cu sprijinul autorităţilor sanitare locale, Cerasela va pleca luni la Viena, pentru consultaţie, iar dosarul urmează să fie evaluat de o comisie a Ministerului Sănătăţii în vederea acordării finanţării necesare pentru tratamentul în străinătate.

Totodată, Cerasela a primit şi un aparat cu oxigen, de la un cetăţean american. Până acum s-au strâns peste 9.000 de euro. „Multă lume a citit despre Cerasela şi a vrut să o ajute. Nu avem cuvinte să mulţumim suficient“, a declarat Alexandrina Mihovici, mama Ceraselei.


Nici cei din mediul privat nu au rămas indiferenţi. La iniţiativa unui reprezentat al lanţului de magazine Fidelio din Botoşani s-au montat urne în toate punctele din muncipiu, unde cumpărătorii pot face donaţii în continuare.

Donaţi pentru a salva o viaţă
Cerasela a fost diagnosticată cu fibroză pulmonară idiopatică şi pneumotorax. Pentru că plămânii funcţionează la o capacitate de doar 13%, Cerasela este conectată permanent la un aparat cu oxigen. Singura ei salvare este un transplant pulmonar în străinătate, iar costurile ajung la aproximativ 120.000 de euro. Pentru cei dispuşi să ajute, Alexandrina Mihovici, mama fetei, a deschis conturi la BCR, filiala Truşeşti: în lei la RO 30 RNCB 0047 1090 8551 0003 şi în euro: RO 03 RNCB 0047 1090 8551 0004, Cod SWIFT: RNCBROBU.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite