Botoşani: Minori dispăruţi de la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o singură noapte, poliţiştii botoşăneni au depistat doi minori de 14 şi respectiv 13 ani ani care erau daţi dispăruţi. În cursul zilei de ieri, poliţiştii au fost anunţaţi că a mai dispărut de la domiciliu o tânără în vârstă de 16 ani.

În seara de 01.07.2009, ora 22.37, printr-un apel de urgenţă, tatăl unui minor în vârstă de 14 ani, din satul Cucorăni, comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, a reclamat dispariţia fiului său, în împrejurări necunoscute, de la stâna proprietatea familiei, amplasată pe raza localităţii de domiciliu.

Din primele verificări efectuate poliţiştii au stabilit că în jurul orei 17.30, minorul a fost lăsat de către tatăl său, cu turma de oi, la păşunat pe imaşul din apropierea stânii, iar în jurul orei 19.30, cânt tatăl minorului a revenit la stână, nu l-a mai găsit.
Până la ora apelului de urgenţă, minorul a fost căutat de către membrii familiei, fără a fi fost găsit.

„În urma apelului de urgenţă, poliţiştii botoşăneni au declanşat activităţile specifice de identificare a persoanelor dispărute, minorul fiind dat în urmărire la toate patrulele ce se aflau în serviciu pe raza municipiului Botoşani. La ora 00.30, minorul a fost depistat de către patrulă mixtă de siguranţă publică, a poliţiei şi jandarmeriei, pe strada Primăverii din municipiul Botoşani, fiind preluat de către poliţiştii din comuna Mihai Eminescu şi încredinţat familiei”, a precizat Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Minoră de 13 ani fugită de acasă

Aceeaşi patrulă de siguranţă publică, a identificat tot în zona Primăverii a municipiului Botoşani, în jurul orei 02.30, o altă minoră în vârstă de 13 ani, din satul Stamate, comuna Fîntînele, judeţul Suceava, dispărută de la domiciliu din seara de 26 iunie. 

Întrucât minora figura ca fiind urmărită de către I.P.J. Suceava, unde a fost sesizată dispariţia acesteia, a fost condusă la sediul I.P.J. Botoşani de unde a fost preluată de către poliţiştii suceveni pentru clarificarea situaţiei şi încredinţarea sa către familie.

O nouă dispariţie înregistrată ieri

Un alt caz de dispariţie a unui minor a fost sesizat în cursul zilei de ieri, în jurul orei 12.00, de către mama unei minore în vârstă de 16 ani, din municipiul Botoşani. Potrivit sesizării, minora a dispărut în ziua de 30.06.2009, orele 13.00, de pe raza comunei Tudora, judeţul Botoşani, unde se afla în vacanţă la bunici.

"Din datele obţinute până în prezent a rezultat că minora a lipsit de acasă în noaptea de 29/30.06.2009, iar în ziua de 30.06.2009 a fost întâlnită de către mama sa pe o stradă în localitatea Tudora, ocazie cu care a fost certată pentru comportamentul său. În aceste împrejurări, minora a fugit de lângă mama sa, plecând în loc necunoscut", a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani. 

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite