Botosani: Ministerul Educaţiei a cerut reducerea a 366 de posturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: Ministerul Educaţiei a cerut reducerea a 366 de posturi
Botosani: Ministerul Educaţiei a cerut reducerea a 366 de posturi

Disponibilizările sunt solicitate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării care vrea astfel să reducă cheltuielile pentru plata funcţionarilor publici. În  adresa înaintată

Disponibilizările sunt solicitate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării care vrea astfel să reducă cheltuielile pentru plata funcţionarilor publici. În  adresa înaintată Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), se solicită astfel reducerea personalului cu 8,6% până la 1 septembrie. Concret, măsura implică reducerea a 366 de posturi în şcolile din judeţ. Cererea Ministerului este cu atât mai criticată cu cât instituţia funcţionează deja cu deficit de personal.


Zeci de posturi vacante au fost blocate la începutul anului, iar restructurarea personalului ar afecta funcţionarea IŞJ, unde lucrează 44 de angajaţi. Şefii inspectoratului caută acum soluţii să nu-şi trimită oamenii în şomaj. „Este foarte greu să funcţionăm cu un număr tot mai mic de posturi, în condiţiile în care volumul de muncă s-a dublat. Vom încerca să nu facem disponibilizări, să detaşăm din oameni. Chiar dacă ne opunem, nu avem ce face“, a precizat Ada Macovei, inspectorul general al IŞJ .


O soluţie alternativă ar consta în neplata orelor suplimentare, neacordarea fondului de premiere şi a unor sporuri. Chiar şi aşa instituţia ar funcţiona la limită dau asigurări şefii IŞJ. „Se va apela fie la reducerea normei, fie la detaşarea în alte unităţi de învăţământ, unde sunt locuri vacante. Pentru inspectori nu se pune problema să rămână fără locuri de muncă pentru că au catedre rezervate“, a mai declarat şeful IŞJ Botoşani. 


Totuşi, conducerea instituţiei avertizează că angajaţii care nu-şi fac treaba vor pleca acasă. Potrivit conducerii IŞJ Botoşani aproape jumătate din totalul angajaţilor nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu. Aceştia vor fi atent monitorizaţi atent în următoarea perioadă şi ar putea fi concediaţi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite