Milionul de euro din rezerva CJ s-a dus pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au împărţit ieri un milion de euro din fondul de rezervă al judeţului şi din cel de rulment. Dezbaterile au fost aprinse, iar cei mai mulţi bani au fost înghiţiţi de drumuri.

Aproximativ 2,2 milioane de lei au fost repartizaţi continuării lucrărilor la drumul Vorona-Vorona Mare-Joldeşti-limită judeţ Suceava, distrus de camioane. Alţi 750.000 de lei au fost repartizaţi pentru reabilitarea şi modernizarea unui drum judeţean din Hudeşti.

„Lacăt pe Primărie“

În schimb, au rămas fără bani primăriile locale, care nu mai găsesc fonduri pentru plata salariaţilor şi a utilităţilor. Disperaţi, edilii locali au venit ieri cu mâna întinsă la CJ în speranţa că vor găsi sprijin. „Suntem în blocaj financiar. Mai avem bani de salarii şi cheltuieli doar pentru o lună. Din iunie punem lacătul pe Primărie. Avem nevoie de 1,3 milioane de lei ca să supravieţuim pentru că încasările din taxele şi impozitele locale sunt mici“, a declarat Ghiorghi Burlacu, primarul oraşului Darabani.

Doar cinci mari localităţi au primit în total 1,5 milioane de lei pentru electrificare, reabilitarea unei şcoli şi lucrări realizate în 2008 după inundaţii. Ca şi cum banii nu ar fi fost şi aşa puţini, din fondurile repartizate s-au reţinut câte 10.000 de lei pentru sprijinirea alegerilor parţiale, care vor avea loc în localitatea Răchiţi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite