Botoşani: Milioane de lei risipite în drum la Dealu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoseaua din comună se surpă mereu după ce este reparată

Şefii de la Drumuri Naţionale au alocat alţi 9 milioane de lei pentru anul viitor, fără garanţia că reparaţiile vor rezista.

Comuna Truşeşti continuă să rămână izolată de restul judeţului din cauză că drumarii nu reuşesc de ani de zile să găsească o soluţie pentru a repara o porţiune de drum care se surpă periodic pe raza localităţii Dealu Mare.
Oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) au alocat pentru consolidarea străzii alţi 9 milioane de lei care vor fi folosiţi în cursul anului viitor. Refacerea traseului a costat deja compania 11 milioane de lei, însă lucrarea nu a rezistat nici măcar până la recepţia finală.


Soluţia de avarie, viaduct de 20 de milioane de lei


Din 2007, noua porţiune de drum este închisă, iar circulaţia se desfăşoară tot pe vechea variantă. „Am avut de dus nişte utilaje până la Truşeşti, însă am fost nevoit să înconjor 15 kilometri pe drumuri forestiere. Maşinile de tonaj greu nu au reuşit să treacă peste denivelările din acea zonă şi am făcut cale întoarsă. Am gasit până la urmă o variantă prin Guloaia“, a declarat Ovidiu Maftei, şofer de TIR. Banii alocaţi pentru lucrările din 2010 vor fi folosiţi pentru lucrări de consolidare a terasamentului şi de refacere a porţiunii surpate. În cazul în care lucrările nu vor rezista, şefii CNADN iau în calcul şi construirea unui viaduct în valoare de 20 de milioane de lei.


Deja s-au cheltuit 2 milioane de lei pentru un studiu de fezabilitate. „Cea mai sigură soluţie este realizarea unui viaduct cu trei deschideri pentru a umple acel gol de pământ din zonă. Nu ştiu exact ce expertize au făcut ei şi ce soluţii tehnice au găsit, însă până nu se va realiza un viaduct nu cred că se vor rezolva problemele“, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei. Până la rezolvarea problemei drumului de acces, locuitorii comunelor din zonă sunt nevoiţi să înconjoare zeci de kilometri pentru a ajunge la Botoşani.

Alungaţi de infrastructură


Potrivit edililor din Truşeşti, mai mulţi investitori români şi străini s-au interesat în cursul acestui an de înfiinţarea unor ferme sau a unor hale de producţie pe terenuri aflate pe raza comunei. Planurile oamenilor de afaceri s-au năruit în faza de proiect din cauza infrastructurii.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite