Mila botoşănenilor, stoarsă de escroci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când au fost reţinuţi de poliţişti, ei aveau asupra lor 41 de lei. Preşedintele fundaţiei „Vremea Speranţei“ este cercetat deja pentru înşelăciune.

Tinerii se foloseau de o fundaţie înfiinţată în urmă cu aproape cinci ani, dar care nu mai este activă de la finele lui 2006. Ei acţionau în zone intens populate şi abordau trecătorii, cărora le solicitau să doneze bani cu scopul ajutorării unor persoane suferinde. Banii nu ajungeau la bolnavi, ci la preşedintele Fundaţiei „Vremea Speranţei“.

Poliţiştii l-au luat la întrebări pe unul din „voluntari“ şi au aflat că se numeşte Mihai Veveriţă (22 de ani), ieşean. Acesta le-a spus că munceşte gratis în numele Fundaţiei „Vremea Speranţei“. Pentru a fi credibil, el a prezentat oamenilor legii şi un chitanţier.

Acuzaţii de înşelăciune

Numai că, la verificarea actelor, poliţiştii au descoperit că fundaţia este ilegală şi că preşedintele acesteia este cercetat deja sub acuzaţia de înşelăciune.

„Patronul“, Radu Constantin Pricop (29 de ani), din Valea Lupului, judeţul Iaşi, fusese depistat de poliţiştii botoşăneni încă din cursul lunii februarie când, la fel ca şi „voluntarul“ său, strângea bani pentru copiii suferinzi. „Radu Constantin Pricop este cercetat penal pentru înşelăciune, în stare de libertate. Cealaltă persoană depistată de poliţiştii comunitari în urmă cu două zile, ca fiind tot reprezentant al acelei fundaţii inexistente, a fost amendată contravenţional“, ne-a declarat comisarul Gabriel Miron, ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Amendă de 100 de lei

Mihai Veveriţă a primit o amendă de 100 de lei pentru că a apelat în mod repetat la mila publicului, invocând motive ireale pentru a impresiona trecătorii. Totodată, oamenii legii cred că aşa-zisa fundaţie de binefacere ar putea să aibă mai mulţi „voluntari“. „Persoana prinsă săptămâna aceasta susţine că nici nu ştia că lucrează pentru o fundaţie inactivă“, a mai precizat Gabriel Miron.

Poliţiştii nu au stabilit ce sume de bani au adunat membrii fundaţiei-fantomă.  Botoşănenii miloşi dădeau între 1 şi 5 lei. „Lumea dă bani când aude de copiii bolnavi. E josnic că sunt persoane care vor să se îmbogăţească în acest fel“, a spus Sorina Neagu, profesoară.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite