Mii de săraci primesc pomană alimente de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De aceste ajutoare vor beneficia 6600 de botoşăneni
De aceste ajutoare vor beneficia 6600 de botoşăneni

Începând de luni, săracii oraşului vor primi pachete cu alimente oferite prin Planul European de Ajutoare Alimentare în Beneficiul Persoanelor Defavorizate. 

De aceste alimente vor beneficia toţi botoşănenii care au venituri lunare sub  400 de lei. Potrivit Serviciului de Asisteţă Socială a Primăriei, în Botoşani sunt în prezent 6600 de persoane care vor beneficia de aceste ajutoare.  Produsele vor putea fi ridicate pe bază de buletin de la un depozit situat în Zona Industrială, în curtea staţiei de betoane a firmei MBB. Hala a fost pusă la dispoziţie gratuit de către firma MBB după ce municipalitatea a constat că nu are un loc atât de mare pentru a depozita cele 12 tiruri cu alimente primate ca ajutoare din partea UE.

 „Oricum noi la Incubatorul de afaceri nu avea spaţiul necesar pentru depozitarea produselor în totalitate, la ora actuală incubatorul fiind ocupat în proporţie de 100% şi atunci am luat decizia să luăm o hală în zona Industrială. Până acolo există transport în comun atât cu tramvaiul cât şi cu microbuzele, iar pe tramvai pensionarii şi elevii au gratuitate deci pot merge fără probleme" , a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani.

Ajutoarele constau în făină, mălai, biscuiţi, paste făinoase, zahăr şi lapte praf. Şi anul trecut  botoşănenii cu venituri mici au beneficiat de aceste ajutoarfe, însă mulţi dintre ei nu le-au ridicat. Aliementele rămase au fost repartizate primăriilor unor comune din judeţ.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite