Mii de euro aduşi de stranieri la Botoşani în sezonul nunţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de cupluri venite din Italia şi Spania s-au cununat în acest weekend la Botoşani. Printre tinerii căsătoriţi s-au aflat Ionuţ şi Loredana Bighiu care au cheltuit la nunta  lor 12.000 de euro.

Cei doi îndrăgostiţi muncesc de şapte ani în Italia. Ionuţ este constructor iar proaspăta soţie este barman.  Se cunosc din copilărie iar pregătirile de nuntă le-au început acum trei ani.

Pentru că în Italia luna august este luna concediilor, cei doi au decis să vină în ţară să se căsătorească mai ales că şi prietenii lor din Italia s-au întors acasă.  Cununia religioasă au oficiat-o sîmbătă la Biserica Sfântul Ilie din Botoşani iar petrecerea au făcut-o la un restaurant de la marginea oraşului. „ 12.000 de euro ne-au costat toate pregătirile şi petrecerea la care am avut 120 de invitaţi. Ieşeam mai ieftin dacă o făceam în Italia dar am vrut să ne fie familia şi prietenii alături. În plus, cei mai mulţi invitaţi muncesc cu noi in Italia şi erau oricum veniţi acasă", a spus Ionuţ Bighiu, proaspăt căsătorit.

Numai în acest weekend 60 de cupluri au spus „Da" în faţa ofiţerului stării Civile şi au trecut pe la biserică. Un sfert dintre poaspeţii căsătoriţi muncesc în Italia şi Spania. „ De la începutul lunii am  oficiat cununia civilă pentru 120 de cupluri. Un sfert dintre ele sunt venite din străinătate", a spus Costel Gabor, ofiţer stare civilă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite