Botoşani: Mii de bolnavi trimişi la farmacii pentru vaccinul antigripal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii ajung doar pentru pentru imunizarea a 6% din populaţia judeţului. Restul vor trebui să îşi cumpere dozele de vaccin din farmacii

Ministerul Sănătăţii a alocat judeţul doar 69 mii lei pentru achiziţionarea dozelor de vaccin antigripal. Banii vor ajunge la Botoşani săptămâna viitoare când va fi desemnată şi firma distribuitoare.

Anul trecut, dozele de vaccin au fost asigurate de Instititul Cantacuzino din Bucureşti la preţul de 10 lei bucata. Dacă preţurile nu vor mai creşte, banii ajung pentru achiziţionarea a 6900 de doze de vaccin. Cu aceste doze va fi imunizată 6% din populaţia judeţului.

Judeţul are însă nevoie de 85 de mii de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea bolnavilor cronici, a copiilor instituţionalizaţi, a bătrânilor din aziluri, a asistetenţilor sociali, a copiilor aflaţi în plasament, a persoanelor bolnave de HIV/Sida şi familiile acestora dar  şi a personalului medical. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aceste categorii sociale trebuie să beneficieze de vaccinare gratuită. 

Citeşte mai  multe mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite